Fyret jysk pølsedame: "Jeg har det frygteligt"

Marianne Jensen føler sig trynet af både kommunen og Tulip.
Marianne Jensen tog søndag ud og købte ind til at få fyldt lageret op i den tro, at hun kunne fortsætte. Men mandag fik hun chok-meldingen. Nu står hun med hele lageret.
Marianne Jensen tog søndag ud og købte ind til at få fyldt lageret op i den tro, at hun kunne fortsætte. Men mandag fik hun chok-meldingen. Nu står hun med hele lageret. Privatfoto

OPDATERET: Det var meningen, at pølsevognen skulle køres væk i dag, fredag klokken 13. Men en gravemaskine stod i vejen, så nu er afhentningen udskudt til mandag morgen klokken 06 (red.)

 

I 17 år har Marianne Jensen haft sin egen pølsevogn. I de sidste tre år er det fra Tulips vogn på Torvet i Silkeborg, hun har langet ristede og røde over disken.

- Det er ikke et erhverv, man bliver rig af. Men det er drømmen for mig. Jeg har det godt, og jeg har glædet mig til at gå på arbejde hver morgen, siger Marianne Jensen.

I morges skulle hun ikke på arbejde. I går, torsdag, måtte hun meget mod sin vilje rydde pølsevognen, som Tulip i dag klokken 13 kommer for at køre bort.

- Jeg vil være der, når det sker, for det skylder jeg mine stamkunder, som også har tænkt sig at møde op. Men det bliver meget trist, siger Marianne Jensen til Avisen.dk.

Opsigelsen af Marianne Jensen er kulminationen på lang og forvirrende pølsekrig, som i disse dage skaber stor opstandelse i Silkeborg. Der er stor støtte til pølsedamen, som på Facebook bakkes op af siden 'Bevar Pølsevognen på Torvet - Støt Marianne Jensen.'

Marianne Jensen forpagter pølsevognen, som er ejet af Tulip. Men netop der, hvor pølsevognen står, skal Silkeborg Kommune i gang med arbejdet til et underjordisk p-anlæg under Torvet. Derfor havde Tulip i første omgang opsagt Marianne Jensen til 1. oktober.

Men i slutningen af august meldte Tulip ud, at de ville forlænge opsigelsesperioden, så Marianne Jensen først skulle pakke pølserne væk 1. januar.

7. september kom så kovendingen fra Tulip: Marianne Jensen blev fyret med fire dages varsel, fordi Silkeborg Kommune havde fremrykket datoen for gravearbejdet.

Marianne Jensen føler sig svigtet og under-informeret af både Tulip og kommunen. Hun har længe fornemmet, at noget var i gærde, men hun føler ikke, at hun har fået svar på sine spørgsmål, da hun henvendte sig til kommunen.

- Jeg er fuldstændig kørt i bund. Det er jo mit levebrød. Jeg er ikke ude på at skabe ballade, jeg vil bare gerne have lov til at have en lille pølsevogn, siger hun.

Men i dag triller pølsevognen altså bort. Spørger man Marianne Jensen, er hendes største håb nu, at hun kan få en anden stadeplads, hvor hun kan stille en vogn. Eller at hun måske kan vende tilbage til den gamle plads igen om nogle måneder.

En kringlet sag

Ifølge lokalavisen Silkeborg Nyt har Tulip meddelt, at hvis Marianne Jensen afleverer et revisorpåtegnet regnskab, skal de nok betale hende for tabt arbejdsfortjeneste frem til 1. oktober. Det er den dato, hun oprindeligt blev opsagt til.

Ifølge Silkeborg Nyt modtog Tulip et brev fra kommunen 3. september om, at gravearbejdet ville begynde 14. september. Tulip satte advokater på sagen. Tulip satte advokater på sagen, og først på den anden side af weekenden, den 7. september, lå det fast, at der intet var at stille op.

Tulip opsagde dog ifølge Silkeborg Nyt allerede i februar aftalen om stadepladsen til Torvets Pølsevogn over for Silkeborg Kommune. Virksomheden mente, at huslejen i kontrakten var for høj i forhold til de nuværende indtægter på en pølsevogn.

Silkeborg Nyt bragte i denne uge  et læserbrev skrevet af Flemming F. Christensen, der er Vej- og Trafikchef i Silkeborg Kommune. Han skriver bl.a.:

"Silkeborg Kommune har ikke opsagt aftalen med pølsevognen ved Torvet. Det er derimod ejeren af pølsevognen, som af egen drift helt tilbage i februar selv sagde aftalen med Silkeborg Kommune op. Det har ejeren tilsyneladende ikke fortalt til sin pølsemand Marianne Jensen før nu. Derfor er hun forståeligt nok frustreret over sin situation."

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.