Fyrede advokater nægter at have betalt for job

Advokatfirma blev foreslået at betale i sag om økonomisk kriminalitet. Men sprang fra, inden sagen gik i gang.
Formanden for Landsforeningen af Forsvarsavdvokater, Henrik Stagetorn, kalder det alvorligt, hvis advokater har betalt penge for at forsvare bestemte klienter.
Formanden for Landsforeningen af Forsvarsavdvokater, Henrik Stagetorn, kalder det alvorligt, hvis advokater har betalt penge for at forsvare bestemte klienter. Foto: Jesper Stormly Hansen/POLFOTO

Østre Landsret valgte tirsdag at fyre tre forsvarsadvokater i en stor sag om økonomisk kriminalitet, fordi de angiveligt har betalt penge for at få jobbet som offentligt betalte forsvarer i den omfattende sag.

Nu afviser advokatfirmaet Stokholm & Lindegaard, hvor to af advokaterne kommer fra, at de har betalt penge i sagen.

- Stokholm & Lindegaard Advokataktieselskab har ikke betalt nogen form for ydelse i forbindelse med beskikkelsen som forsvarer, oplyser selskabet til Ritzau.

Ifølge advokat Morten Lindegaard, der er partner i firmaet, blev han opfordret til at bruge en person, PH, som "ressourceperson i forberedelse til sagen".

Det blev skriftligt aftalt, at personen skulle betales for det arbejde, han skulle udføre i forbindelse med forberedelse af sagen. Men allerede dagen efter aftalen er blevet lavet, springer Morten Lindegaard fra.

- Da vi efter beskikkelsen får adgang til sagens dokumenter og bliver opmærksomme på, at personen var vidne i sagen, beslutter vi omgående ikke at anvende ydelser fra ham, skriver advokatfirmaet til Ritzau.

- Der har ikke siden - ud over en ubesvaret henvendelse fra vidnets arbejdsgiver - været kontakt mellem Stokholm & Lindegaard Advokataktieselskab og vidnet.

- Der er således ikke udført nogen form for arbejde af PH, ligesom der heller ikke er modtaget nogen form for faktura fra PH eller betalt nogen form for honorar til PH fra Stokholm & Lindegaard Advokataktieselskab, står der videre.

Stokholm & Lindegaard Advokataktieselskab har nu taget til efterretning, at man aktivt burde have taget afstand fra anvendelsen af vidnet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.