Fusk med lønsedler: Løndumping for 750.000 på byggeri afsløret

5 kroner i timen uden overtidstillæg, feriepenge eller pension. Det er, hvad fem polske håndværkere fra virksomheden P&P Totalentreprise blev spist af med.
Ifølge Malernes Fagforening forsøgte virksomhedens ejer, Piotr Polinski, at snyde med falske lønsedler, der viste, at de ansatte fik mindstelønnen. 
Ifølge Malernes Fagforening forsøgte virksomhedens ejer, Piotr Polinski, at snyde med falske lønsedler, der viste, at de ansatte fik mindstelønnen.  Foto: Malernes Fagforening

75 kroner i  timen uden overtidstillæg, feriepenge eller pension.

Det er, hvad fem polske håndværkere fra virksomheden P&P Totalentreprise blev spist af med, mens de arbejdede på byggeriet af ungdomsboliger på Frederiksborgvej 73 i København.

Det skriver malerneshus.dk.

Ifølge Malernes Fagforening forsøgte virksomhedens ejer, Piotr Polinski, at snyde med falske lønsedler, der viste, at de ansatte fik mindstelønnen. 

- Det er uvist, om der er blevet betalt skat af den løn der er udbetalt til de udenlandske håndværkere, men meget tyder på at det ikke er sket. Ud over de falske lønsedler blev der kun fremlagt dokumentation for, at der var overført aconto løn til medarbejderne. Vi er glade for, at vi i et godt samarbejde med 3F fik sat en stopper for denne massive løndumping, lyder det i en udtalelse fra fagforeningen.

Sagen mod P&P Totalentreprise er blevet kørt i et samarbejde mellem 3F og Malerforbundet, da der blev arbejdet under begges overenskomster. 

Ved en faglig voldgift i går, onsdag, blev de to fagforeninger tilsammen tilkendt en bod på 360.000 kroner. 

Samtidig har en anden virksomhed på byggeriet valgt at indgå forlig med de to forbund inden sagen skulle til voldgift. Firmaet efterbetalte herefter 265.000 kroner til medarbejderne og 140.000 kroner i bod til Malerforbundet og 3F.

Svindelen blev afsløret, efter 3F besøgte arbejdspladsen i starten af november sidste år, skriver malerneshus.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.