Fusk: Læge svindler for millioner

En psykiater fra København er blevet anklaget for at have udskrevet falske regninger for konsultationer, der aldrig har fundet sted. Det har kostet skatteyderne over to millioner kroner.
Over to millioner tjente lægen på sine falske indberetninger
Over to millioner tjente lægen på sine falske indberetninger Colourbox

En 63-årig psykiater er blevet anklaget for at have bedraget Region Hovedstaden for over to millioner kroner. Det skriver BT.dk idag.

Han skulle blandt andet have udskrevet over 4000 regninger for konsultationer, han aldrig har lavet. For eksempel har lægen indberettet til Region Hovedstaden, at han har haft 171 konsultationer med en given patient. Dette tal var i virkeligheden kun 54 konsultationer. Dette ene tilfælde tjente han over 60.000 kroner på.

"Det er en ret alvorlig lægesag, hvor det er politiets opfattelse, at han har unddraget Region Hovedstaden for over to millioner kroner. Derfor har vi også nedlagt påstand om rettighedsfrakendelse af autorisation som læge," fortæller senioranklager ved anklagemyndigheden i Københavns Politi Jakob Buch-Jepsen.

Lægen nægter sig i midlertid skyldig ifølge hans advokat Asser Gregersen.

Mere kontrol

Rigsrevisionen har for nyligt kritiseret Region Hovedstaden for ikke at holde skarpt nok øje med lægernes udskrivninger. De vurderer at dette langt fra er det eneste tilfælde.

"Det er klart, at det er fuldstændig uacceptabelt, hvis der er læger, som skriver en masse regninger ud for konsultationer, som ikke er foregået. Vi har erkendt, at vi kan gøre det bedre på kontrolområdet, og derfor sætter vi gang i flere ting for bedre at kunne fange sådanne sager," siger formanden for løn- og praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau.

Kilde: BT.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.