Fuld indenrigsminister fyret i Tanzania

Indenrigsminister Charles Kitwanga mødte beruset op i Tanzanias parlament. Nu er han afskediget.
Tanzanias præsident, John Pombe Magufuli, blev valgt på løfter om at stramme op på regeringsførelsen. Det indebærer blandt andet, at ministrene er ædru, når de er på arbejde.
Tanzanias præsident, John Pombe Magufuli, blev valgt på løfter om at stramme op på regeringsførelsen. Det indebærer blandt andet, at ministrene er ædru, når de er på arbejde. Foto: Khalfan Said/AP

Tanzanias præsident har afskediget sin indenrigsminister, efter at ministeren mødte beruset op i parlamentet for at svare på spørgsmål.

Det meddeler præsident John Magufuli.

Præsidenten kom til magten i november, og han lovede da, at han agter at rydde op i korruption og ineffektivitet i regeringsførelsen.

Han har tidligere fyret højtstående embedsmænd for korruption og har skåret ned på det, han regner for spild af penge, herunder julekort.

Den nu fyrede indenrigsminister hedder Charles Kitwanga, og han er den første minister, der er fyret i den nuværende regering.

Iagttagere siger, at de er overrasket over fyringen, da Kitwanga ellers regnes for at stå præsidenten nær.

I præsidentens erklæring hedder det lige ud, at indenrigsministeren mødte beruset op i parlamentet og svarede på spørgsmål under indflydelse af alkohol. Det er ikke klart, hvornår det skete.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.