Fuglsang om Astana-uro: Jeg skal tænke mig om

Jakob Fuglsang har kortvarigt overvejet at skifte væk fra Astana, der har været ramt af flere dopingsager.
Jakob Fuglsangs kontrakt udløber om et år på Astana, men holdets mange dopingsager har betydet, at han for nyligt overvejede at søge væk fra det kasakhiske hold.
Jakob Fuglsangs kontrakt udløber om et år på Astana, men holdets mange dopingsager har betydet, at han for nyligt overvejede at søge væk fra det kasakhiske hold. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/free

Midt i de mange dopingbeskyldninger mod Astana har danske Jakob Fuglsang overvejet at skifte væk fra det kasakhiske cykelhold.

Den internationale cykelunion (UCI) har længe tøvet med at give Astana licens til at køre på World Touren i 2015, efter at to Astana-ryttere plus tre kontinental-ryttere er blevet testet positive for brug af doping.

- Selvfølgelig er det noget, som har strejfet mig, men jeg har også rimelig hurtigt har valgt at lægge det fra mig igen, siger Jakob Fuglsang til TV2 Sportens hjemmeside.

- I sidste ende gjaldt det om at finde ud af, om den her licens kom eller ej. I det her tilfælde er den kommet så sent, så hvis jeg skulle ud og finde et nyt hold, så havde det været svært.

- Måske endda umuligt, hvis det skulle være et hold, som kører på samme niveau. Derfor har jeg ikke gjort mere ud af det, og jeg har tænkt, at den beslutning måtte jeg tage, hvis vi ikke fik licensen, fortæller han.

Anti Doping Danmark og Danmarks Cykle Union har bedt den 29-årige dansker om at tænke sig om. Og det er Fuglsang, hvis kontrakt udløber med udgangen af 2015, enig i.

- Det er da klart, at jeg skal tænke mig om, og det synes jeg også, at jeg gør. Og så må jeg se på det, når min kontrakt udløber.

- Men det er klart, at de ting, der er sket forud for den her sæson er noget, som jeg vil tage med i mine overvejelser. Det er helt sikkert, siger Jakob Fuglsang.

Danskeren tror ikke, at der foregår organiseret doping hos Astana. Han mener heller ikke, at man kan kæde alle fem dopingsager sammen med Astana, da kontinental-holdet er adskilt fra World Tour-rytterne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.