Fugl ramte Papes fly: Forhandlinger udsat

Forhandlinger om ny regering udskydes til fredag aften. En fugl i en flymotor
De konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, er blevet forsinket, og regeringsforhandlingerne udskydes derfor til fredag aften.
De konservatives partileder, Søren Pape Poulsen, er blevet forsinket, og regeringsforhandlingerne udskydes derfor til fredag aften. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Fredagens forhandlinger om regeringsdannelse er udskudt til klokken 18.30. Det skyldes, at den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, er blevet forsinket.

Årsagen er, at en fugl er fløjet ind i motoren på det fly fra Karup, partilederen skulle med, oplyser Den Konservative Pressetjeneste til Ritzau.

Forhandlingerne mellem Danmarks formentlig kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), og de øvrige borgerlige partier skulle ellers være begyndt klokken 16, og i forvejen var der lagt op til, at det godt kunne blive en lang fredag, da mødet ikke havde noget sluttidspunkt.

Forhandlingerne, der begyndte for en uge siden, så torsdag aften ikke lette ud, forklarede Lars Løkke Rasmussen efter endnu en stribe møder i løbet af dagen.

Løkke gjorde det klart, at han ønsker at stå i spidsen for en regering, der kan "samarbejde bredere".

- Og i forhold til for eksempel grænsekontrol skal regeringen også kunne leve op til sine internationale forpligtelser. Derfor er det ikke så nemt det hele, sagde han.

Han udelukkede fortsat ikke en regering bestående af andre partier end sit eget.

- Men jeg har også hørt alt muligt om topskat, og der skal findes en balance, understregede han.

Fredag har både Berlingske og Ekstra Bladet kunnet berette, at Liberal Alliance har truet med ikke at stemme for Løkkes eneste deciderede valgløfte, håndværkerfradraget, hvis ikke partiet får topskattelettelser igennem.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.