"Fuck dig": Skoda-sælger på dba.dk får bøde for racisme

En mand, som satte sin Skoda Fabia til salg på Den Blå Avis, skal betale en bod på 5.000 kroner til en interesseret bruger, der kom med et bud. Han afviste køberen med ordene "fuck dig din muslim", og nu har Ligebehandlingsnævnet afgjort, at det var et brud på loven.
Det var en Skoda Fabia som denne, der førte til en dom for diskrimination.
Det var en Skoda Fabia som denne, der førte til en dom for diskrimination. arkiv/scanpix

En Skoda Fabia fra 2005 skulle indbringe en bruger af dba.dk 19.000 kroner. I stedet kom den til at koste ham 5.000 kroner. Det skal han nemlig betale i bod til en interesseret køber, som han afviste med ordene ”fuck dig din muslim”.

Sælgeren mener selv, at det ikke var forskelsbehandling, men at henvendelsen fra den interesserede køber var useriøs, fordi han bød 12.000 kroner på den i forvejen billige bil. Men den forklaring har Ligebehandlingsnævnet ikke godtaget, da der faldt dom i sagen i går.

"gider ikke skam bud"

Udvekslingen mellem de to skete via beskeder på Den Blå Avis sidste august. Her følger forløbet.

Køber: "Byder 12 (tusinde, red.) kommer fra helsingør kan hentes imorgen tidlig."

Sælger: "Fuck dig din muslim."

Køber: "Dette er meldt. Sikke en opførsel."

Sælger: "Det gør du bare, gider ikke skam bud, du ved bilen er meget billig i forhold til andre biler der er til salg så hvorfor bruge tid på skam bud."

En talemåde

Sælgeren forsvarede sig mod anklagen om forskelsbehandling med, at han ikke kendte den interesserede køber og aldrig havde talt med ham. Derfor var reaktionen blot et udtryk for, at han følte sig krænket af det lave bud på bilen, og ”Fuck dig din muslim” skulle forstås som en talemåde.

Men Ligebehandlingsnævnet valgte at dømme manden for forskelsbehandling. I sin afgørelse skriver nævnet bland andet:

"Da indklagede skrev "Fuck dig din muslim" til klager, var han bekendt med klagers navn. Der er for nævnet ikke tvivl om, at udtalelsen er udtryk for chikane af klager på grund af dennes etnicitet. Det er i den forbindelse uden betydning, at indklagede opfattede klagers tilbud på køb af bilen som useriøst."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.