FTF hiver SAS og Cimber i retten

De ansatte fra Cimber har krav på en overenskomst, mener hovedorganisationen FTF, der sammen med kabinepersonalets faglige organisation nu hiver SAS og søsterselskabet Cimber i Arbejdsretten.
SAS's moderselskab vil spare penge ved at nægte medarbejdere en overenskomst, mener FTF.
SAS's moderselskab vil spare penge ved at nægte medarbejdere en overenskomst, mener FTF. Foto: Colourbox

Efter mislykkede forhandlinger om en overenskomst til Cimbers medarbejdere, der er blevet overflyttet fra søsterselskabet SAS, ryger sagen nu i Arbejdsretten, skriver FTF på deres hjemmeside.

Det handler om at sikre, at de medarbejdere, der tidligere arbejdede for SAS, fortsat er dækket af en overenskomst, selvom de nu er overflyttet til søsterselskabet Cimber, der ikke har en overenskomstaftale.

Sagen er principielt vigtig i kampen mod social dumping, mener overenskomstchef i FTF, Klaus Matthiesen, der kalder det en spareøvelse fra SAS's side.

- Det er udelukkende for at moderselskabet kan spare penge. Men det er medarbejderne, der betaler prisen, siger Klaus Matthiesen på FTF's hjemmeside

Kollektive rettigheder

Da medarbejderne fra SAS 1. marts i år blev overflyttet til Cimber, fik de at vide, at de stadig var en del af SAS-gruppen.

Men moderselskabet SAS AB, der tilbage i december opkøbte Cimber, nægter dog, at medarbejderne fortsat skal være dækket af den overenskomst, som SAS har tegnet med kabinepersonalets faglige organisation CAU.

Den går ikke, mener de i FTF:

- SAS kan ikke komme ud af overenskomsten ved at overdrage medarbejdere til et andet selskab i koncernen. De kollektive rettigheder følger med. SAS-koncernen må følge den overenskomst, de selv har forhandlet, uanset om selskabet hedder SAS eller Cimber, siger overenskomstchef Klaus Matthiesen på FTF's hjemmeside.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.