Fryser din hund? Det skal du gøre!

Når det er rigtig koldt kan hunde kan have brug for overtøj. Og det er ikke synd.
Især små hunde kan nemt fryse om vinteren, og det er altså ikke synd at give dem tøj på.
Især små hunde kan nemt fryse om vinteren, og det er altså ikke synd at give dem tøj på. Eline Svendsen

Når temperaturen som nu kommer ned under frysepunktet, er det ikke kun os mennesker men også vores kæledyr, der kan have brug for at være ekstra varmt klædt på.

Se hvilken kendt dansker, der er bange for hunde. Læs mere på billedbladet.dk

- Hunde og katte er fra naturens side udstyret med pels, og har derfor som udgangspunkt ikke behov for at få tøj på. Der er vintre, hvor vi har haft ekstremt vintervejr, og her kan nogle dyr fryse og have brug for overtøj, siger dyrlæge og dyreværnsinspektør og projektleder for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse Lotte Brink.

Ryster af kulde

Lotte Brink forklarer, at det er individuelt, hvornår f.eks. hunderacer fryser. Nogle hunderacer som fx chihuahua fryser omkring bare et par graders frost, mens slædehunderacer ligefrem nyder, når det endelig er koldt. Generelt fryser hunde oftest nemt, hvis de har lidt pels, er små eller ikke er vant til at være ude. Man kan dog nemmest finde ud af om ens hund fryser, hvis man lægger mærke til dens adfærd.

- Hunde fryser på samme måde som vi ved at ryste af kulde. Man skal bare være sikker på, den ikke ryster, fordi den er nervøs og usikker, siger hun.

Lotte Brink råder også folk med en hund, der nemt fryser, til at gå korte ture i stedet for lange, samt at vaske hundens poter efter gåturen, da salt fra vejene og sne ikke er godt for poterne.

Det er ikke synd

Ifølge Lotte Brink er det ikke synd for hunden at få en sweater eller frakke på.

Galleri: Kendte med deres hunde. Se hele galleriet på billedbladet.dk

- Det er ikke synd for dyrene at give dem tøj på. De er ikke bevidste om, hvordan de ser ud. Så hvis de ellers vil finde sig i at have det på, er det ok. Det meste hundetøj er også udformet, så det ikke skader eller generer hunde. Men man bør i hvert fald ikke give den tøj på, fordi man selv synes, det ser sødt ud. Dyr skal have lov at være dyr, siger hun.

Julia Schmiegelow, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.