Frynsegode: Begravelseshjælp en del af lønnen

En fotobutik i København har gjort økonomisk hjælp til begravelse til en del af lønnen for de ti medarbejdere.
En begravelse kan være en dyr affære. En virksomhed i København har dog sørget for, at lette de økonomiske byrde for medarbejderne. Indehaveren har tegnet abonnement hos bedemandskonceptet 'Dø med hjertet', og det betyder begravelseshjælp til de ansatte og deres familiemedlemmer.
En begravelse kan være en dyr affære. En virksomhed i København har dog sørget for, at lette de økonomiske byrde for medarbejderne. Indehaveren har tegnet abonnement hos bedemandskonceptet 'Dø med hjertet', og det betyder begravelseshjælp til de ansatte og deres familiemedlemmer. Bax Lindhardt, Scanpix/arkiv

For ansatte i Flash og Fotobutikken i København er begravelseshjælp en del af lønnen. Det har det været, siden chefen Flemming Jensen i december for sine 10 medarbejdere tegnede et abonnement hos bedemandskonceptet Dø med Hjertet. Hvis en medarbejder eller en i hustanden dør, betales en begravelse til 21.500 kroner. Det koster 145 kroner pr. år pr. medarbejder.

"Jeg vil gerne udvise en høj moral og hjælpe, hvis en medarbejder står i den værst tænkelige situation, at en i deres hustand er død, eller hjælpe familien, hvis medarbejderen er død. Så de for eksempel ikke ender hos en bedemand, som er for dyr eller ikke hjælper dem ordentligt," siger han til Kristeligt Dagblad.

Hjælpen er en håndsrækning i situationen, men også for at medarbejderen kan komme tilbage i job, og Flemming Jensen mener ikke, han overskrider en grænse ved at være en del af de ansattes privatliv:

"Jeg har spurgt dem, om de ville have abonnementet og fik kun positive tilbagemeldinger."

Stifter af Dø med Hjertet, Jette Lund, er initiativtager til ordningen, som hun har udbudt siden november. I dag er der en abonnementsaftale med 40 virksomheder i både detailhandlen, industrien og bankverdenen, fortæller hun:

"At være bedemand er et liberalt erhverv, men det går mig på at skulle give den afdødes familie en regning i en svær tid. Med en forsikring kan jeg koncentrere mig om forholdet til familien."

Hos Danske Bedemænd med 280 medlemsforretninger, som Jette Lund ikke er en del af, har man ikke før hørt om et lignende tiltag, hvor en bedemand samarbejder med en virksomhed. Forretningsfører Axel Jørgensen fortæller dog, at bedemænd, blandt andet hos Danske Bedemænd, tilbyder enkeltpersoner en ordning, hvor de kan spare op til begravelsen.

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.