Frygtet sygdom tilbage i Danmark: 3.000 ællinger skal aflives

En fynsk besætning af gråænder er ramt af fugleinfluenza, oplyser Fødevarestyrelsen.
Den mindre alvorlige fugleinfluenza H7 smitter ikke til mennesker.
Den mindre alvorlige fugleinfluenza H7 smitter ikke til mennesker. Foto: Johan Gadegaard/Scanpix/arkiv

En besætning med gråænder ved Brenderup på Fyn er ramt af fugleinfluenza.

Det er en besætning bestående af 3000 ællinger, der er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H7, der ikke smitter til mennesker. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

For at forebygge smitte og for at forhindre at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen. Samtidig vil der blive gennemført en grundig rengøring og desinfektion af ejendommen, ligesom Fødevarestyrelsen opretter en spærrezone på en kilometer omkring gården.

- Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi den kan udvikle sig til den højpatogene type. Jeg kan berolige med, at den lavpatogene fugleinfluenza ikke smitter til mennesker. Aflivning og sikkerhedsforanstaltninger sker for at forebygge yderligere problemer, siger souschef i Fødevarestyrelsen, dyrlæge Stig Mellergaard, i pressemeddelelsen.

Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.