Frygtet krabbe fundet i dansk fjord: Hærger og ødelægger

Den berygtede bokserkrabbe er fundet i dansk fjord, og det kan vise sig at blive et alvorligt problem, for arten ødelægger alt omkring sig og kan ikke slås ned.
Den berygtede krabbe fra Asien er ved at indtage Danmark. 
Den berygtede krabbe fra Asien er ved at indtage Danmark.  FOTO: Scanpix

En uvelkommen, berygtet og frygtet krabbe er kommet til Danmark.  I Tyskland har den ødelagt diger for over 600 millioner kroner. Nu fortsætter den hærgende fremmarch - desværre for os i danske vande.

Netop nu har man fundet den berygtede kinesiske uldhåndskrabbe i Karrebæk Fjord ved Næstved. Og det er faktisk lidt af en katastrofe, at den såkaldt invasive krabbeart nu er på vej til at indtage dansk territorium. 

Media-Næstved skriver, at har krabben først slået sig ned, er den umulig at udrydde igen, og derfor bør der hurtigt sættes ind overfor den.

Den ødelægger alt omkring sig

Heldigvis vil krabben med de store klør ikke kunne bosætte sig over alt i de danske vandområder, for den laver store skader omring sig, erklærer avisen:

Krabben findes kun i få områder i Danmark. For at overleve skal den have adgang til både ferske og salte vandområder. Den er kendt for at kunne underminere diger og for erodering af flodbrinker grundet dens evne til at grave huller, og lave gangsystemer. Store bestande er set volde enorme skader på fiskernes net og ruser.

Krabben er kommet fra Asien, og har tidligere været spottet i Danmark, men den har ikke tidligere formeret sig, som man nu har mistanke om, at den måske gør, skriver Media-Næstved:

En hunkrabbe er kønsmoden efter at have levet i ferskvand i 1 - 5 år og kan producere mellem 200.000 - 750.000 æg på en sæson, som den opbevarer indtil æggene er klækket i det tidlige forår, herefter dør krabben. Der er ikke fundet æggebærende hunner i Danmark siden 1950'erne, men noget kunne tyde på at der sker en formering i Karrebæk Fjord.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.