Frygter du ulykker? Her sidder du sikrest på rejsen

Forhåbentlig sker det aldrig, at du er involveret i en fly- eller togulykke, men skulle det ske, har forskere kigget nærmere på, hvor du skal sidde for at være mest sikker.
Er det godt eller skidt at sidde ved vinduet i toget? Få svaret her.
Er det godt eller skidt at sidde ved vinduet i toget? Få svaret her. FOTO: Scanpix

Er der virkelig forskel på de forskellige siddepladser på tog og fly?

Ja, det er der angiveligt, ifølge Health.com, der har kigget nærmere på, hvor du skal sidde for at være mest sikker på ikke at komme til skade, hvis der skulle ske en ulykke. Og svaret giver ikke nødvendigvis sig selv.

- Det kan være en god idé at sidde i midten af en vogn, fordi det er mest sandsynligt, at forenden på et tog eller en vogn vil blive mast, siger Bruce Besker, der er konsulent for den nationale forening af togpassagerer i USA til Health.com.

En plads ved vinduet er godt

Du er muligvis lidt beklemt ved at skulle sidde ved vinduet, fordi du er bange for glaskår og splinter, hvis toget brager ind i noget.

Men det skal du ikke være – det er mere sandsynligt, at passageren ved siden af dig vil blive ramt alvorligt af skårene.

Samtidig skal du huske på, at sidder du på sædet ud mod midtergangen, kan du nemt ryge rundt og ind i ting.

Tæt på udgangen i flyet

Tag du et flyv i stedet for et tog, skal du ikke på samme måde tænke over, om du sidder midt i eller ej, slår en analyse fra Popular Mechanics fast.

Men du er nu alligevel mest sikker, hvis du sidder ved nødudgangen eller op til et par sæder fra den, er forskere fra Greenwich Universitet kommet frem til. Bare sørg for at behold skoene på de første tre minutter og de sidste otte af din flyvetur, da det er her de fleste ulykker sker.

Puha … begynder du også at blive angst for din næste tur med tog eller fly?

Det skal du ikke blive. Både fly og tog er utrolig sikre transportmidler. Så når du overvejer, hvor du skal sidde i toget næste gang, gør det uden angst og svedturer – og nyd i stedet turen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.