Frygt for listeria i dansk McDonald's-mad var uden grund
Listeriabakterier i rodfrugter, der bruges i retter på McDonald's-restauranter, var kun ganske få.
Der er fundet listeriabakterier i rodfrugter, der bruges i dansk McDonald's-mad. Det er dog i så små mængder, at det er helt ufarligt, viser prøver.
Der er fundet listeriabakterier i rodfrugter, der bruges i dansk McDonald's-mad. Det er dog i så små mængder, at det er helt ufarligt, viser prøver. Foto: Tomas Ovalle, AP/free


Der er ingen grund til at frygte listeriabakterier, selvom man i løbet af den senere tid har sat tænderne i retterne "GrovGrilled Chicken" og "Side Salad" på danske McDonald's-restauranter.

Det oplyser fastfoodkæden fredag aften, efter at den tidligere på ugen advarede om det modsatte.

Nu viser det sig imidlertid, at der på intet tidspunkt har været nogen risiko forbundet med at spise McDonald's produkter, der indeholdt rodfrugtblanding med produktionsdato 31. marts og 1. april 2015.

- Leverandøren af produktets eksterne laboratorium har netop konstateret, at der ikke kan spores listeria i de efterfølgende prøver, som ellers var under mistanke for at indeholde listeria, skriver McDonald's i en pressemeddelelse.

Når de første prøver sporede listeria i rodfrugtblandingen, skyldes det ifølge laboratoriet, at listeriabakterien godt nok var at finde.

Indholdet af listeria har dog været meget lavere end det niveau, som EU-lovgivningen tillader i fødevarer, og derfor var der aldrig nogen fare på færde.

- Vi er selvfølgelig meget glade for resultaterne. Det er en stor lettelse, at der ikke kan spores listeria, og at vores gæster ikke har været udsat eller haft grund til bekymring på noget tidspunkt, siger pressechef hos McDonald's, Pia Tobberup.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.