Frustreret sosu-assistent: Fru Jensen smides på gaden

Demente borgere har brug for en økonomisk værge, lyder det fra en social- og sundhedsassistent, der er magtesløs, når regninger dumper ind af brevsprækken hos fru Jensen.
Ældre demente borgere kan ikke altid holde styr på regningerne. En sosu-assistent efterlyser muligheder for, at han som fagperson kan blive tilknyttet som økonomisk værge.
Ældre demente borgere kan ikke altid holde styr på regningerne. En sosu-assistent efterlyser muligheder for, at han som fagperson kan blive tilknyttet som økonomisk værge. Foto: Linda Kast

Under overskriften ‘Farvel fru Jensen, de er nu smidt på gaden’ skriver social- og sundhedsassistent Benjamin Rask Pedersen i et debatindlæg i Jyllands-Posten, at der bør tilknyttes en professionel økonomisk værge, når ældre borgere med svær demens flytter på plejehjem.

Han kommer med en eksempel på, hvordan han ikke som social- og sundhedsassistent er bemyndiget til at åbne post for borgeren og derfor handlingslammet må se til, når den ene regning efter den anden dumper ind af brevsprækken. Risikoen er, at den demente borger til sidst bliver smidt ud, siger han.

-Efter min holdning har fru Jensen brug for en værge. Hvis fru Jensen ikke får en værge, kan hun risikere at blive smidt ud af sin bolig på grund af den oparbejdede gæld, lyder det.

Læs hele debatindlægget hos Jyllands-Posten.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.