Frustreret liberal: Jeg er ikke født med en guldske i munden

Nicolai Oster, der er landsnæstformand i Liberal Alliance Ungdom (LAU), vil mane fordomme om ham og hans partifæller i jorden: Man behøver ikke være barn af rige forældre fra Nordsjælland for at være liberal.
Det rammer mig, når jeg bliver kaldt rige svin. Jeg bliver frustreret mest af alt. Jeg sidder selv med en viden om, at det ikke er sådan en barndom, jeg har haft, siger Nicolai Oster.
Det rammer mig, når jeg bliver kaldt rige svin. Jeg bliver frustreret mest af alt. Jeg sidder selv med en viden om, at det ikke er sådan en barndom, jeg har haft, siger Nicolai Oster. Privat/Facebook

Nicolai Oster (LAU) vil ikke længere finde sig i at blive kaldt et ”rigt svin” eller en ”forkælet møgunge fra Nordsjælland, der aldrig har oplevet, hvordan det er at have det hårdt”. Alt for ofte er det de gloser, han får smidt i hovedet, når han blander sig i den offentlige debat. Han får at vide, at hans baggrund og opvækst er den direkte årsag til, at Liberal Alliance har den politik, som de har. Det gør han nu op med i et debatindlæg i Politiken.

- Er alle vi liberale nogle forkælede møgunger, som er vokset op i Nordsjælland – gerne i Whiskybæltet – har haft en problemfri opvækst og har levet godt på mor og fars pengepung? spørger den 21-årige jurastuderende i debatindlægget.

Nej, svarer han selv og uddyber overfor Avisen.dk:

- Det frustrer mig, fordi det ikke er sådan, tingene hænger sammen. Min skoletid bestod af ufattelig meget mobning. Det tog rigtig hårdt på mig. Det varede fra 3. til 9. klasse og resulterede i en masse skoleskift. Samtidig havde jeg også en far, der havde problemer med alkohol, og det resulterede i nogle svigt derfra. Jeg fik en dyb depression, og det kulminerede, da jeg flyttede hjemmefra, siger han til Avisen.dk.

- Det rammer mig, når jeg bliver kaldt rige svin. Jeg bliver frustreret mest af alt. Jeg sidder selv med en viden om, at det ikke er sådan en barndom, jeg har haft. Alligevel bliver man skudt i skoene, at det er sådan, det hænger sammen. Jeg har tidligere svaret på mange kommentarer, om at være født med en guldske i munden. Men det er svært at svare på samtlige henvendelser. Det er derfor, jeg har skrevet det her indlæg.

Nicolai Oster har været medlem af Liberal Alliance og Liberal Alliance Ungdoms i fire år. Her har han mødt ”overraskende mange”, der også har haft en svær opvækst.

- Jeg fornemmer også en frustration blandt de andre. De har også haft det svært eller endnu værre end mig. Men det er ikke lige alle, der har lyst til at stå frem med deres livshistorie. Det kan være overvældende nok at fortælle det til familie og venner. Det krævede sine overvejelser for mig personligt.

Nicolai Oster er overbevist om, at hans svære opvækst har sendt ham i den politiske retning, hvor han er i dag.

- Jeg har prøvet at stå med fødderne dybt begravet i de her problemer. For at komme ud af det, skal man kæmpe for det. Og det er en hård kamp. Ligger man sig bare passivt i det, så er det endnu sværere at komme ud af de problemer, man står i, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.