Frivillige danskere strømmer til asylcentre

De danske asylcentre oplever stor velvillighed fra det frivillige Danmark.

”Hvad kan jeg gøre?”.

Det spørgsmål høres ret ofte på dørtrinnet til de danske asylcentre for tiden. En rundringning til de operatører, der står for driften, viser nemlig, at centrene har masser af frivillige, der gerne vil lave kvindeklub, samtalecafé eller lære børn at cykle. Det skriver Kristeligt Dagblad.

”Vi har åbnet en del nye centre i efteråret og for at være ærlig, så kommer de frivillige helt af sig selv. Vi bliver næsten væltet. Den bølge af velvilje er fantastisk for asylansøgerne at opleve,” siger Maria Blankensteiner, der er frivilligkonsulent i Røde Kors, som driver 25 centre i hele landet og har cirka 800 frivillige.

Udover Røde Kors står en række kommuner for at drive asylcentrene, heriblandt Jammerbugt, Vesthimmerlands og Langeland Kommuner.

"Sådan vil vi ikke kendes"

I Vesthimmerlands Kommune, der for øjeblikket driver otte asylcentre, har interessen for at være frivillig været stigende henover efteråret, fortæller frivilligkoordinator Henrik Rasmussen. Ved et nyligt informationsmøde om et center i Randers mødte 30 frem - dagen efter havde centret 35 frivillige.

”Det, jeg oplever, er, at når der kommer en negativ stemning omkring et asylcenter, så kommer der også et modtryk. Mennesker, som siger: ’Sådan vil vi ikke kendes i den her by’. De negative udtalelser, der har været, tror jeg, har skaffet os flere frivillige,” siger han.

Centerleder Ulrik Pihl fra Langeland Kommune, der udover at huse 700 asylsøgere på Langeland, også driver centre i Fredericia, på Fyn og på Lolland, oplyser, at der er mange henvendelser fra frivillige, der vil samle tøj ind, tage asylsøgere med på cykelture og hjælpe til på centret. I en by som Fredericia meldte 20 frivillige sig umiddelbart efter, at det i oktober blev offentliggjort, at byens kaserne skulle være asylcenter

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.