Frisørens egne fif: Sådan vasker du håret rigtigt

Få frisørens råd til hvordan du opnår det bedste resultat med den daglige hårvask.
Gå glad i bad ... Behandl håret ordenligt under bruseren - brug koldt vand, skyl håret ordentligt og vælg dine hårprodukter med omtanke, lyder det fra en prof. frisør.
Gå glad i bad ... Behandl håret ordenligt under bruseren - brug koldt vand, skyl håret ordentligt og vælg dine hårprodukter med omtanke, lyder det fra en prof. frisør. Scanpix - modelfoto

Vi vasker hår hele livet, så selvfølgelig ved vi, hvordan man gør – eller gør vi?

Ifølge frisør og indehaver af den økologiske frisørkæde Zenz, Anne Sophie Villumsen, er det ikke bare sådan at vaske hår. Hvordan du gør, og hvilke produkter du bruger, kan have afgørende betydning for om dit hår bliver sundt og smukt.

Kvalitet afhænger ikke af pris

I forhold til hvilken shampoo du skal købe, har pris og kvalitet ikke noget med hinanden at gøre.

Korthårsfrisurer – tør du gå fra kort til langt hår. Læs mere på q.dk

- Pris og kvalitet hænger ikke sammen, så det er svært at orientere sig. Man kan få en billig, god og skånsom shampoo, og en dyr shampoo med skrappe indholdsstoffer, der skader mere end de gavner, siger Anne Sophie Villumsen.

Hun forklarer, at shampoo f.eks. ofte er tilsat silikone, der gør håret blødt og glansfuldt. Men at silikone er et plaststof, der danner en hinde på hovedbunden, så den ikke kan ånde. Og en hovedbund der ikke kan ånde kan give hårtab og bare pletter.

Stylingprodukter skal vaskes ud

Hvor ofte du skal vaske hår afhænger af, hvor meget du styler dit hår med forskellige produkter.

- Bruger man daglig skrappe stylingprodukter, bør man vaske hår hver aften, da produkterne generer hovedbunden og lukker af for den, så hårsækkene ikke får ilt nok. Det kan resultere i dårligt hår og hårtab. Bruger man milde vandbaserede produkter, er det nok at skylle håret og så vaske det hver anden dag med en mild shampoo, og gerne fugtgivende og plejende shampoo, siger Anne Sophie Villumsen.

Fem typer skadet hår. Læs mere på q.dk

For at få stylingprodukter helt ud anbefaler hun, at man jævnligt skyller håret med eddike. Man skal bruge en del æbleeddike til tre del lunken vand. Det fjerner kalk og rester af stylingprodukter og gør håret blankt.

Brug koldt vand

Typisk er en klat shampoo på størrelse med en femkrone tilstrækkeligt til langt hår, og skummer det første gang, er en gang shampoo nok. Hvis ikke må man gentage.

- Masser gerne din hovedbund imens og slut med at skylle håret i køligt vand for at lukke hårstråene, siger Anne Sophie Villumsen.

Julia Schmiegelow, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.