Frederik og Marys hverdag: Sådan snakker vi med vores børn om motion

Sport og motion er en helt naturlig del af kronprinsfamiliens hverdag, fortæller kronprins Frederik.
Kronprins Frederik og kronprinesse Mary med børnene prins Christian og prinsesse Isabella til orienteringsløb i Rude Skov i 2014.
Kronprins Frederik og kronprinesse Mary med børnene prins Christian og prinsesse Isabella til orienteringsløb i Rude Skov i 2014. Foto: Scanpix/arkiv

- Hvis forældrene også bevæger sig og dyrker sport, giver det sig selv, at man kommer nemmere til det. Nogle skal måske vende sig 180 grader og sige, "nu starter vi på noget helt nyt", men der er ikke noget, der er for sent i min verden - uanset hvor hårdt det er at komme i gang.

Det sagde kronprins Frederik til HER&NU, da han trak i løbetøjet og og deltog ved Skole-OL.

Både han og kronprinsesse Mary elsker at bevæge sig, og han løftede desuden sløret for, hvordan han og Mary inspirerer deres fire børn, Christian, Isabella, Vincent og Josefine, til at bevæge sig.

- Jeg bevæger mig meget med mine børn. De er stadig lidt for unge til, at jeg kan dyrke sport med dem, men vi har mange gode timer sammen, og de ser ofte deres far og mor i sportstøj, fortalte kronprins Frederik til HER&NU.

Kronprinsparret motiverer deres børn til at være fysisk aktive og bevæge sig ved at spille blandt andet fodbold og tennis, som en naturlig del af hverdagen.

Desuden snakkes der i de royale gemakker på Amalienborg om de aktiviteter familien dyrker, så kronprinsen forventer, at det smitter af på børnene - og at der nok skal være en som løber i faderens fodspor og begynder at dyrke den mere ekstreme sport.


Kronprins Frederik løb med, da der var Skole-OL i Korsør. Foto: Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.