Frederik og Marys børneopdragelse får kritik

Kronprinsparret og deres børn så sammen udbyttet fra årets Kongejagt i Gribskov. Australsk dyrevelfærdsgruppe er forarget.
Foto: Scanpix

Fire styk døde dyr - to ræve og et par hjorte - blev traditionen tro vist frem, efter kronprins Frederik tirsdag havde været vært ved kongejagten i Gribskov.

Vildtparaden foregik i den Indre Slotsgård på Fredensborg Slot, hvor kronprinsen tydeligt stolt og tilfreds så på jagtbyttet sammen dronning Margrethe, kronprinsesse Mary og børnene prinsesse Josephine og prins Vincent.

Vrede fra Australien

Scenariet falder kampagnelederen hos dyrevelfærdsgruppen PETA i Australien, Ashley Fruno, for brystet. Hun er forarget over, at kronprinsparrets børn deltager i vildtparaden, skriver BT.

Ifølge den australske udgave af avisen Daily Mail, så mener Ashley Fruno, at det ikke kun er ufølsomt af kronprins Frederik og prinsesse Mary at lære deres børn, at det er acceptabelt at dræbe dyr, det er også en dårlig beslutning i forhold til børneopdragelse.

Ashley Fruno konstaterer desuden, at jagt i hendes øjne er en "voldelig blodsport". Hun mener, at det er forældrenes ansvar at sørge for, at deres børn vokser op med respekt for alle levende væsner.

Det er ikke første gang Ashley Fruno angriber det danske kronprinspar.

Sidst hun ramte de australske avisspalter var i september, hvor hun til Daily Mail kommenterede en frakke med sælskind, som kronprinsesse Mary bar under et besøg i Grønland.

Her sagde hun blandt andet, at kronprinsesse Mary så kold-hjertet ud, når hun iførte sig dyr.

Det var iøvrigt dronningen, der afholdt Kongejagten i Gribskov med kronprinsen som vært ved selve jagten.


Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix


Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix


Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.