Frederik og Mary indtager Tokyo

Kronprinsparret besøger i disse dage Tokyo for at lære japanerne om grønlandsk kultur.
Kronprinsparret indtog torsdag Tokyo, hvor de skal udbrede kendskabet til den grønlandske kultur.
Kronprinsparret indtog torsdag Tokyo, hvor de skal udbrede kendskabet til den grønlandske kultur. Foto: SCHÃoeTZE RENÃ%o/FOTOGRAF RENé SCHüTZE

Forskellige kulturer og traditioner mødtes, da Japan torsdag fik royalt besøg. Det danske kronprinspar indtog nemlig Tokyo, hvor de i tre dage skal lære japanerne om den grønlandske kultur.

Og det første arrangement bød på masser af grønlandske specialiteter, og japanerne kunne smage på alverdens lækkerier fra havet. Der blev også vist billeder af den smukke grønlandske natur.

Efterfølgende kom mobning på dagsordenen, som er et emne, der især står kronprinsesse Marys hjerte nær. Her talte kronprinsparret med japanske skolebørn om deres oplevelser med mobning.

Herefter stod dagen igen i Grønlands tegn. Resten af torsdagen byder nemlig på et grønlandsk musikarrangement, et arktisk seminar og afsluttes med en erhvervsmiddag med japanske importører af fisk og skaldyr, der er interesserede i, hvad Grønland har at byde på.

Kronprinsparret skal være i Tokyo fra den 26.-28. marts. De ledsages af en grønlandsk delegation herunder landsstyreformand Kim Nielsen og den grønlandske minister for fangst, fiskeri og landbrug Karl Kristian Kruse. Den danske fødevareminister Dan Jørgensen er også at finde blandt de besøgende.

Under besøget skal kronprins Frederik og kronprinsesse Mary også møde den japanske kejserfamilien.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.