Frants' chefer dømt for at læse sms'er: "Kedeligt, at de ikke får straf"

Selvom Frants Rasmussens chefer fredag blev dømt for at læse hans sms'er, havde han gerne set, at de havde fået en straf.
"Det er da lidt kedeligt, at de ikke får nogen straf, synes jeg. Men det, at de er dømt, synes jeg, er en god ting, for nu er det bevist, at det, de foretog sig, var ulovligt," siger Frants Rasmussen om fredagens dom.
"Det er da lidt kedeligt, at de ikke får nogen straf, synes jeg. Men det, at de er dømt, synes jeg, er en god ting, for nu er det bevist, at det, de foretog sig, var ulovligt," siger Frants Rasmussen om fredagens dom. Arkivfoto: Iris

Det var ulovligt, da ledelsen på Aarhus Havn i 2012 læste kranfører og sikkerhedsrepræsentant Frants Rasmussens sms-beskeder.

Det fastslog Retten i Aarhus tidligere i dag.

Frants Rasmussen er glad for dommen, men havde gerne set, at de tiltalte havde fået en straf. De slipper nemlig med at skulle betale halvdelen af sagsomkostningerne. Det skriver Ekstra Bladet.

- Det er da lidt kedeligt, at de ikke får nogen straf, synes jeg. Men det, at de er dømt, synes jeg, er en god ting, for nu er det bevist, at det, de foretog sig, var ulovligt, siger Frants Rasmussen til avisen.

Det var under en faglig konflikt, at havnens ledelse kom i besiddelse af de private beskeder. Det skete, da kranføreren afleverede sin telefon til arbejdsgiveren for at få den byttet til en ny. På baggrund af beskedernes indhold valgte ledelsen at fyre Frants Rasmussen og to kolleger, men nu fastslår retten altså, at chefernes fremgangsmåde var ulovlig.

Men selvom Aarhus Havn, en tidligere havnedirektør og en ledende medarbejder har overtrådt straffelovens paragraf om brud på brevhemmeligheden, slipper de altså for straf. Det skyldes, at de dømte i forbindelse med sms-læsningen havde søgt rådgivning hos jurister i Aarhus Kommune, og her var budskabet, at de gerne måtte læse med. Retten mener derfor, at de handlede i god tro.

Og Frants Rasmussen er overordnet tilfreds med dommen - på trods af den manglende straf.

- Dommen er så principiel, så jeg synes, det er rigtig godt. Jeg er glad - ikke kun på vores vegne, men også på de 75 procent af Danmarks befolkning, der har en arbejdebetalt telefon, siger Frants Rasmussen til Ekstra Bladet.

De tre afskedigede kranførere overvejer nu at føre en erstatningssag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.