Franskmand bliver gift med sin eks-stedmor

Trods en afvisning fra præsident François Hollande har et usædvanligt par fået lov til at gifte sig.
Trods en tidligere afvisning fra Frankrigs præsident, Francois Hollande, er en mand nu blevet gift med sin tidligere stedmor.
Trods en tidligere afvisning fra Frankrigs præsident, Francois Hollande, er en mand nu blevet gift med sin tidligere stedmor. Foto: Michel Euler/AP

En mand i Frankrig blev lørdag gift med sin fars forhenværende hustru og dermed sin tidligere stedmor efter et langvarigt juridisk tovtrækkeri.

Fransk lov forbyder ægteskaber mellem stedbørn og stedforældre, men en domstol afgjorde ikke desto mindre sagen til parrets fordel, skriver BBC.

Anklagemyndigheden var ikke enig med afgørelsen, men undlod at appellere dommen.

Brylluppet mellem den 45-årige Eric Holder og den tre år ældre Elisabeth Lorentz fandt sted i en landsby i den nordøstlige del af Frankrig i nærheden af byen Metz.

Parret havde tidligere taget sagen til det øverste politiske niveau med en skriftlig henvendelse til præsident François Hollande sidste år. Blot for at modtage et brev fra præsidentpaladset, der bekræftede, at den slags ægteskaber er ulovlige.

Efter at have fået den lokale domstols tilladelse i juni sagde den kommende brud: "Endelig, det er den store dag".

- Jeg håber blot, at vores historie vil være nyttig for andre par i vores situation, fordi jeg ved, at der er nogle, sagde hun til AFP.

Hun tilføjede, at hendes tidligere mand hele tiden har støttet parrets ønske om at blive gift.

Eksmanden, der altså er far til kvindens nye ægtefælle og dermed nu sin tidligere hustrus svigerfar, var angiveligt blandt de cirka 100 gæster ved bryllupsfesten lørdag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.