Franskmand anklages for at bære et luftgevær i lufthavn

I samme døgn, hvor Paris oplevede massedrab, spadserede bevæbnet franskmand ind i Gatwick lufthavn i London.
Passagerer måtte vente mange timer på at kunne vende tilbage til Gatwick lufthavn i London, efter en franskmand var anholdt med våben.
Passagerer måtte vente mange timer på at kunne vende tilbage til Gatwick lufthavn i London, efter en franskmand var anholdt med våben. Foto: Stefan Rousseau/AP

En 41-årig arbejdsløs franskmand, der var skyld i, at en af Storbritanniens største lufthavne blev evakueret lørdag, er tiltalt for at medbringe et luftgevær og en foldekniv.

Det skete netop, hvor den franske hovedstad, Paris, havde gennemlevet en nat, hvor 129 mennesker blev dræbt af jihadister.

Britisk politi oplyser, at den boligløse Jerome Chauris fra Vendome i Frankrig kom ind i Gatwick lufthavn lørdag formiddag med et luftgevær og en foldekniv.

Det er forbudt at medbringe "farlige artikler" på offentlige steder i Storbritannien.

Passagerer i lufthavnen havde bemærket, at den 41-årige franskmand opførte sig underligt, og at han havde smidt noget mistænkeligt i en affaldskurv, oplyser politiet.

Der blev tilkaldt bomberyddere til at foretage en kontrolleret eksplosion af det mistænkelige materiale.

Først hen under aften fik de mange tusinde passagerer, der var evakueret fra lufthavnen, lov til at vende tilbage.

De britiske myndigheder var lørdag på linje med andre europæiske myndigheder i alarmberedskab af frygt for, at radikale islamister planlagde andre blodige attentater i europæiske byer efter massakrerne i Paris.

Jerome Chauris vil blive fremstillet for en dommer i London mandag.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.