Franske myndigheder: Pilot styrtede ned med vilje

Nu bekræfter den franske anklagemyndighed, at optagelser i den sorte boks indikerer, at andenpiloten var alene i cockpittet, og at han var i live til det sidste.
Germanwings-piloten styrtede angiveligt ned med vilje
Germanwings-piloten styrtede angiveligt ned med vilje Scanpix

Den franske anklagemyndighed i Marseille siger på et pressemøde, at andenpiloten på Germanwings passagerfly tilsyneladende med vilje fløj ind i bjergside.

Det skriver Reuters.

Statsanklageren Brice Robin siger på et pressemøde torsdag eftermiddag, at man har analyseret lydoptagelserne fra den sorte boks i Airbus-flyet, der styrtede ned i de franske alper tirsdag formiddag.

Brice Robin forklarer, at andenpiloten havde ”vilje til at ødelægge flyet”.

Avisen Wall Street Journal skriver, at andenpiloten på katrastrofeflyet fra Germanwings er den 28-årige Andreas Lubitz fra Montabaur.

Han bliver desuden beskrevet som en rolig og venlig ung mand, og den franske statsanklager oplyser, at han ikke var kendt som terrorist.

Anklagemyndigheden fortæller, at førstepiloten havde forladt cockpittet, og at andenpiloten nægtede at lukke ham ind, da han bankede på for at komme ind igen.

Imens styrer Andreas Lubitz flyet direkte mod en bjergside, og ifølge Brice Robin, har han helt normal vejrtrækning, lige indtil flyet styrter. Han reagerer ikke, da kontroltårnet forsøger at kontakte ham.

Anklageren ved ikke, om der var tale om en spontan eller planlagt handling.

 

 

Ifølge de franske myndigheder havde andenpiloten ”vilje til at ødelægge flyet”.

De oplyser videre, at optagelser fra cockpittet viser, at andenpiloten havde normal vejrtrækning, og at han ikke reagerede på henvendelser på fra kontroltårnet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.