Frankrigs regering overlever mistillidsafstemning

Frankrigs regering slipper igennem en mistillidsafstemning i kølvandet på en økonomisk reformpakke.
Frankrigs premierminister, Manuel Valls (i midten), vinker til journalister i Elysee-paladset onsdag sammen med præsident Francois Hollande (tv) og økonomiminister Emmanuel Macron (th).
Frankrigs premierminister, Manuel Valls (i midten), vinker til journalister i Elysee-paladset onsdag sammen med præsident Francois Hollande (tv) og økonomiminister Emmanuel Macron (th). Foto: Remy de la Mauviniere/AP

Den franske regering overlevede torsdag aften et mistillidsforslag, der var fremsat af det konservative oppositionsparti, UMP.

234 af underhusets medlemmer stemte for mistillidsdagsordenen, men det var et stykke fra de 289 stemmer, der var nødvendige for at vælte regeringen.

Mistillidsafstemningen kom efter, at premierminister Manuel Valls havde benyttet sig af en sjældent brugt paragraf i forfatningen, der tillod ham at gennemføre en økonomisk reform uden afstemning i parlamentet.

Reformen åbner for liberalisering af en række sektorer, mindre bureaukrati og længere åbningstider i butikkerne om søndagen. Målet er at overbevise EU-Kommissionen om, at regeringen gør tilstrækkeligt for at sætte skub i eurozonens næststørste økonomi.

Internt i Socialistpartiet har der været utilfredshed med både reformen og fremgangsmåden, men de partimedlemmer, som var imod den økonomiske reform, undlod at stemme ved torsdagens mistillidsafstemning.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.