Frankrig vil have styr på sine grænser før klimatopmøde

Frankrig indfører grænsekontrol, når politiske sværvægtere kommer til klimatopmødet COP21 i Paris.
- Der er ikke kommet noget gennembrud. Men der er kommet en klar tilkendegivelse fra også flere lande, som, jeg ikke havde regnet med, ville komme til Paris med et ønske om at lave en ambitiøs aftale, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V), som vil være til stede i Paris.
- Der er ikke kommet noget gennembrud. Men der er kommet en klar tilkendegivelse fra også flere lande, som, jeg ikke havde regnet med, ville komme til Paris med et ønske om at lave en ambitiøs aftale, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V), som vil være til stede i Paris. Foto: HENRIK DAUGAARD JENS/POLFOTO

Frankrig indfører grænsekontrol i forbindelse med klimatopmødet COP21, som holdes i Paris fra 30. november.

Det siger indenrigsminister Bernard Cazeneuve fredag.

- Vi indfører kontrol af grænserne i en måned, siger Cazeneuve til franske medier.

Under særlige omstændigheder er det tilladt for et Schengen-land kortvarigt at indføre grænsekontrol ved landets indre grænser.

Det er tilladt at lukke grænserne i særlige situationer som sportsarrangementer og politiske møder. Det gælder også, hvis der er begrundet frygt for den offentlige sikkerhed.

Det er i Paris, at verdenslederne endnu en gang skal forsøge at finde frem til en klimaaftale, som får de globale temperaturstigninger under kontrol.

80 politiske ledere har meddelt, at de kommer til åbningen af topmødet.

Dermed er det ikke overraskende, at grænsekontrollen indføres, da politiske sværvægtere som USA's præsident, Barack Obama, Kinas præsident, Xi Jinping, og den indiske premierminister, Narendra Modi, deltager.

Desuden har lederne fra blandt andet Storbritannien, Tyskland, Sydafrika, Brasilien og Canada også accepteret invitationen til topmødet.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.