Frank J.: Barregning er inden for reglerne

En barregning på 12.000 kroner under et seminar for Københavns Kommunes ansatte var inden for reglerne, siger overborgmester.
- Det faglige og det sociale arrangement holder sig samlet set økonomisk inden for de regler, der er på området, siger Frank Jensen til DR P4 København.
- Det faglige og det sociale arrangement holder sig samlet set økonomisk inden for de regler, der er på området, siger Frank Jensen til DR P4 København. Foto: Colourbox/free

Det er inden for de økonomiske regler, men det sender et forkert signal. Sådan siger overborgmester Frank Jensen om kommunale chefers beslutning om at betale for at holde en hotelbar åben til klokken fire om morgenen og for drikkevarer fra samme bar for 12.000 kroner. Det skriver DR P4 København.

Beslutningen om at betale for tjeneres overtid i baren og drikkevarer for 12.000 kroner blev taget på et halvanden dag langt seminar for ansatte i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune. Prisen er der ikke noget at udsætte på, siger Frank Jensen.

- Det faglige og det sociale arrangement holder sig samlet set økonomisk inden for de regler, der er på området, siger han til DR P4 København.

Direktøren for medarbejderne, Kasper Schmidt fra Koncernservice, har sagt, at det ikke er rimeligt, at skatteborgerne betaler for at baren blev holdt åben og at arrangementet skulle være sluttet langt tidligere end klokken 4, for næste morgens faglige program startede klokken 9. Det er Frank Jensen enig i.

- Jeg er fuldstændig enig i Koncernservices direktør i, at når man ser på det sociale arrangement så er niveauet for drikke varer kommet op på et niveau som ikke er rimeligt, fordi der også efterfølgende var et fagligt arrangement klokken 9 om morgenen. Og man holder selvfølgelig ikke en bar åben til klokken 4 om morgenen, når der er fagligt arrangement klokken 9, siger han til DR P4 København og tilføjer:

- Det sender et forkert signal.

For at undgå, at noget lignende sker igen, er reglerne blevet indskærpet, fortæller Frank Jensen.

- Det er blevet indskærpet, at når man holder et socialt arrangement, så er det ikke rigtigt at holde baren åben til klokken fire. Det er blevet indskærpet over for de pågældende chefer, siger Frank Jensen til DR P4 København.

Tidligere pressechef i Københavns Kommune, Carsten Mai, mener, at sagen kan få københavnerne til at miste troen på, at kommunens penge går til borgerne.

- Afsløringen sender tankerne tilbage til dengang, hvor københavnerne ikke stolede på kommunen, og hvor man havde en ide om, at penge på rådhuset blev brugt til kammerateri og hygge i hjørnerne, siger han til DR P4 København.

Det afviser Frank Jensen.

- Jeg kan ikke mindes noget af den karakter, siger han til DR P4 København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.