Frækt, men svært: Denne type sex bør du gå udenom

Det virker måske som en god idé, men det bringer ikke andet end problemer med sig, når du kaster dig over én bestemt slags sex.
Ind imellem vinder lysten over fornuften, men tænk dig godt om, før du har sex med din gode ven.
Ind imellem vinder lysten over fornuften, men tænk dig godt om, før du har sex med din gode ven. FOTO: Scanpix

Du er ensom. Han er ensom. I kender hinanden godt, så hvad kan der gå galt? Masser! Venner, der har sex, risikerer før eller siden at løbe ind i problemer, som kan ødelægge både den gode sex og venskabet.

Jo jo det sker da, at gode venner splitter op efter en periode med god sex uden at føle vrede eller have følelser i klemme. Enten fordi det bare var det, eller fordi kærligheden er blomstret, men for det meste vil der opstå ballade, skriver kk.no.

Specialist i sexrådgivning og daglig leder af Sex & Samfund i Norge, Siv Gamnes, kan sagtens se fordelene ved sex mellem venner. Det giver nærhed og intimitet til de voksne, der ikke ønsker andet end sex.

Men skal sådan en aftale fungere, skal der være forholdsregler.

- Sørg for, at I begge er enige om, at det kun er sex og ikke mere end det og find ud af nogle grundregler, der definerer jeres aftale, råder Siv Gamnes.

Mange rider først og sadler bagefter

Desværre oplever Siv Gamnes, at rigtig mange venner bliver ivrige eller glemme at aftale noget på forhånd, inden de har sex den første gang eller de første par gange.

Det gør, at mange følelser, tanker og forestiller om situationen kan opstå, før der er aftalt regler for forholdet. Og selvom der er faste aftaler, lystrer sindet ikke altid.

- Når en person får intimitet og nærhed igennem sex, er risikoen stor for, at man udvikler følelser for den anden person. Jeg tror, at mange oplever, at det sker gradvist og pludselig indser man, at man finder sin ven tiltrækkende både fysisk og psykisk, siger Siv Gamnes.

Sker det, skal der være åbenhed omkring det, så den anden part kan forholde sig til den nye situation.

Risikoen er, at den anden ikke har udviklet følelser - og det er her, det meget ofte går galt. En vil have mere, den anden vil ikke. Den risiko skal du gøre dig klart, allerede før I starter på at have sex. 

Er du villig til at tage chancen og miste en ven?


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.