Fra mangemillionær til cafeteria-kok: Taknemmelig over livet

Aarhusianske René Knudsen havde masser af succes. I dag laver han fastfood på en færge - og er glad for det.
René Knudsen er glad for livet, selvom det i dag former sig helt anderledes end for få år siden.
René Knudsen er glad for livet, selvom det i dag former sig helt anderledes end for få år siden. SCANPIX arkiv

Succes på jobbet og millioner af kroner på kontoen. Det ville mange nok betragte som drømmetilværelsen. Men sådan er det ikke altid. Jyllands-posten fortæller i dag historien om den 59-årige René Knudsen fra Aarhus.

Op gennem 1980’erne og 1990’erne var han en af byens mest succesrige kokke. René Knudsen ejede bl.a. Restaurant René, Hotel Ritz i Aarhus og Hotel Plesner i Skagen, og han drev også restauranterne i musikhuset og kunstmuseet Aros. Oven i lavede han diner transportable.

Ejede pludselig intet

Over en periode på 28 år drev han 13 virksomheder. Han var mangemillionær. I dag er pengene væk. Han ejer intet og arbejder han i cafeteria-køkkenet på Mols-Linjens færger. Her står han og varmer røde pølser, mens færgerne sejler mellem Aarhus og Sjællands Odde.

Omvæltningerne i René Knudsens liv begyndte, da han i 2006 solgte Hotel Ritz og fik en tocifret milliongevinst ud af det. Pengene investerede han i fast ejendom, men investeringerne slog helt fejl - og da finanskrisen ramte i 2007, sagde banken og kreditforeningen stop. Og så smuldrede alt væk mellem fingrene på ham. Succesen, pengene - selv parforholdet. Pludselig ejede han intet.

Det lykkedes dog René Knudsen at bygge et nyt liv op. I dag bor han sammen med sin nye kæresten Tinna og hendes døtre, og det er nu tre år siden, han blev ansat hos Mols-Linien – først som konsulent og siden fastansat som teamleder og restauratør.

Stor taknemmelighed

Han siger til Jyllands-Posten, at han har fået nye værdier og er blevet bedre til at leve i nuet. Selvom han intet ejer, er han glad. Som han siger: Det med det jordiske gods, det betyder ikke noget.

- Jeg var så fokuseret på mine restauranter og på at overleve og blive i branchen, at jeg gik rundt med skyklapper på, siger han i interviewet, hvor han udtrykker stor taknemmelighed over livet - og sin nye kæreste.

- Jeg har været alene. Selv om jeg udadtil havde succes, og jeg hele tiden var omgivet af mennesker, så var jeg en ensom mand, siger han til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.