Fra kendt tv-vært til kunstner: "Jeg er mere sårbar nu"

Billedkunstner og tidligere studievært Monica Ritterband er mere følsom over andre menneskers meninger nu, end da hun arbejdede som studievært og var i de kulørte blade.
Hun blev kendt som vært for TV-Avisen, men skiftede spor og har slået sig fast som anerkendt kunstner.
Hun blev kendt som vært for TV-Avisen, men skiftede spor og har slået sig fast som anerkendt kunstner. Foto: SCANPIX arkiv

Det er ikke lige til at se det, men Monica Ritterband fylder 60 år den 26. august. Men tallet afskrækker ikke billedkunstneren. Det fortæller den tidligere vært på TV-Avisen i et interview med FEMINA i denne uge.

- Og jeg vil gerne sige til de unge, smukke kvinder i 20’erne og 30’erne: Det bliver bedre! Jeg føler, jeg er dér i livet, hvor jeg gerne vil være, og jeg synes, jeg har taget nogle rigtige arbejdsmæssige valg. Måske er jeg også blevet lidt mildere med årene. Jeg dømmer ikke så hårdt. Hverken mig selv eller mine omgivelser. Jeg synes, jeg lige når at få følelserne op igennem tankerne først. Og jeg er ikke så utilfreds med selv, som jeg HAR været. For jeg syntes jo altid, jeg skulle være bedre til alting. Jeg var bedre til at se det, jeg ikke kunne, end det, jeg kunne.

Men hun har nu stadig en selektiv hukommelse i dag, når det gælder kritik.

Se også:

- Hvis nogen har kritiseret min kunst, er det det, jeg husker. Men jeg har svært ved at huske dem, der siger noget sødt. Hvad ER det for noget? Hvem glæder jeg ved at huske noget, der ikke gør mig glad? Livet handler i virkeligheden om at sætte fokus på alt, hvad der kommer til én af rart, siger Monica Ritterband.

Pernille Rosenkrantz-Theill: Det var en stor sorg at blive skilt. Læs mere på Femina.dk

Mere sårbar nu

Da hun skiftede spor fra journalistikken til kunstens verden i 1997, havde hun i en årrække været fast stof i de kulørte ugeblade, og derfor var hun også vant til, at både hendes kærlighedsliv, arbejdsliv og holdningsliv skabte interesse. Men hun følte sig aldrig nogensinde eksponeret eller sårbar i de mediedækkede år. Det er først nu, hun er blevet det.

Zenia Stampe mistede sin datter: Jeg insisterer på, hun har eksisteret

- Jeg er faktisk mere sårbar nu som kunstner. Jeg er skide sårbar. Hvis nogen siger noget dårligt om min kunst, er det det samme som at sige til mig: ”Jeg kan ikke lide dig”. Det kan jeg ikke helt styre, siger Monica Ritterband til FEMINA.

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.