Fra bilvasker til direktør: Karsten Ree kører junior i stilling

Karsten Ree sætter sønnen Christian Ree i spidsen for biludlejningsfirmaet Europcar. Men sønnike skal først vise sit værd, før farmand bliver rigtig stolt.
Den 70-årige milliardær Karsten Ree danner par med Janni "Oddset Janni" Christensen. Han fik for et par år siden en blodprop i hjernen og efterfølgende konstateret kræft i blæren.
Den 70-årige milliardær Karsten Ree danner par med Janni "Oddset Janni" Christensen. Han fik for et par år siden en blodprop i hjernen og efterfølgende konstateret kræft i blæren. Foto: Scanpix/arkiv

Christian Ree er på trods af sit efternavn og sit ophav som søn af rigmanden Karsten Ree ikke kommet sovende til udnævnelsen som administrerende direktør for familien Rees største selskab, Østergaard Biler. Selskabet er bedre kendt som biludlejningsfirmaet Europcar.

Karsten Ree har nemlig sendt sønnen gennem en række opgaver og job i Europcar for at lære alle hjørner og kroge at kende i virksomheden.

- Jeg har stået og lejet biler ud i lufthavnen et par måneder, fået lov at vaske dem, købe dem og sælge dem, så jeg har været hele butikken igennem, fortæller Christian Ree til Børsen.

Således føler 33-årige Christian Ree ikke, han får noget foræret, når han overtager en så velfungerende og værdifuld virksomhed som Europcar. Biludlejningsselskabet omsætter i følge Børsen for over en halv milliard kroner om året.

Ikke stolt endnu

Christian Ree sætter sig i stolen som administrerende direktør i slutningen af juni 2016. Han afløser dermed Poul Henrik Tvede, som efter 24 år i Europcar har valgt at gå på pension efter en blodprop.

Karsten Ree, der blev milliardær, da han solgte Den Blå Avis til amerikanske eBay i 2008, ved endnu ikke, om han er stolt af sin søn oven på den store nyhed.

- Lad ham nu lige vise, at han kan det der først. Jeg er ikke helt stolt endnu, jeg er halvstolt, siger Karsten Ree til Børsen.

Selvom næste generation sidder på de fleste af aktierne, har Karsten Ree stadig stemmemajoriteten. Han ejer koncernens to andre hovedselskaber, som blandt andet driver Safariparken Ree Park på Djursland og en farm i Kenya.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.