Foto af ny kæreste på Facebook? Det siger dine opdateringer om dig

Putter du konstant billeder på Facebook af din nye kæreste, fortæller det en hel del mere om dig, end at du på ny har fundet kærligheden. Det samme er tilfældet, hvis du overfylder din væg med børnebilleder, brok eller dine veltrænede overarme.
I gang med at lave en opdatering på Facebook? Tænk dig om, før du gør det.
I gang med at lave en opdatering på Facebook? Tænk dig om, før du gør det. FOTO: Scanpix

Du har godt nok ikke talt med din gamle veninde i årevis - eller set din eks-kæreste i tre år -men det betyder ikke, at du ikke kender dem.

Du kender dem særdeles godt. Du er venner med dem på Facebook, og her kan du følge livets gang … fødsler, skilsmisse, ny mand, sygdom og uendelig meget mere.

Men vidste du, at du kan læse meget mere om dine "venner" og deres personlighed, end de selv aner, ud fra de små opdateringer de laver på Facebook.

Du afslører dig selv

Ny forskning bragt i magasinet Personality and Individual Differences klarlægger, hvad hver slags opdatering på Facebook i virkeligheden siger om dig, og hvad det siger, hvis du har mange af dem, skriver Health.com.

Doktor Tara Marchal, lektor i psykologi på Brunel Universitet forklarer:

- Det kommer måske som en lille overraskelse, at opdateringer på Facebook afslører så meget om folks personlige træk. Men det er vigtigt at forstå, hvorfor folk skriver om bestemte emner på Facebook.

Med andre ord: Når du putter noget på Facebook, har du muligvis intentionen om at vise/sige en ting, men samtidig afslører du også noget større og mere personligt om dig selv … Du fortæller ubevidst om alt det, der forgår under overfladen.

Bekymringer og dårligt selvværd

Men hvad er det så for ting, vi får afsløret om os selv?

Bliv klogere her:

Når alt, ens partner laver, bliver annonceret

Det betyder, at du grundlæggende er usikker eller har et dårlig selvværd … Er du eksempelvis bange for, han skal smutte? At du ikke er den bedste og smukkeste, han har haft?

Forskningen viser i hvert fald, at du ikke kun poster billeder af din fyr, fordi du er stolt af ham. Du gør det, fordi du har brug for at vise omverdenen, HVOR utrolig lykkelige I er - at I er et stærkt team og bare SÅ glade.

Når alle opdateringer handler om dine børn

Ja, det viser faktisk, at du er et samvittighedsfuld menneske.

Du bruger måske ikke Facebook så ofte, men når du gør, holder du dig til sikre og nede-på-jorden-emner. Du er nemlig en person med samvittighed og har ikke lyst til at vække unødvendig opsigt, derfor vælger du de hyggelige opdateringer.

Når dramaet aldrig ender

Handler alle dine opdateringer om surhed, drama og besvær i dit liv, ja så er du faktisk en anelse neurotisk.

Du er bekymret og har brug for at komme af med det, der ulmer i dig. Det bruger du Facebook til, for så får du opmærksomhed. Du får også den støtte, du føler mangler i din hverdag. Derfor har du også tendens til at give los for alt, du har intet filter og selv de mest personlige ting får du luft for på Facebook.


Når alt handler om din krop og din flade mave

Du ser sikkert top dejlig ud på billederne, for du træner meget og går op i dig selv. Og du har brug for, at andre fortæller dig det. Du søger komplimenter - og det får du på Facebook. Men pas på, for forskningen viser også, at dine venner på Facebook kun ”liker” for at være søde … mange af dem tænker i det skjulte: ”Sikke en pralrøv.”

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.