Forvirring på Fyn: Arbejdsløse er som sunket i jorden

Hvor er alle de fynske ledige blevet af? spørger uddannelsesinstitution.
"Hvis 3F Østfyn og Dansk Metal har så mange ledige medlemmer, som de siger, hvorfor i alverden ser vi dem så ikke?"
"Hvis 3F Østfyn og Dansk Metal har så mange ledige medlemmer, som de siger, hvorfor i alverden ser vi dem så ikke?" Scanpix arkiv

AMU-Fyn står klar med uddannelse og praktikpladser til ledige. Men uddannelsescentret kan ikke stampe arbejdsløse nok op. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Mangel på ledige er blevet den største udfordring for et af de mest jobsikre projekter på AMU-Fyn i Odense: "Fynboer, der gnistrer".

Projektet blev søsat sidste sommer og har skaffet fast arbejde til mindst 20 ledige svejsere. Antallet af ledige, der sendes på kursus, dykker imidlertid konstant, og det er Ove G. Dalby, der er uddannelsesinstitutionens forstander, træt af.

- Helt overordnet mangler vi ledige, hvad enten det er dagpengemodtagere eller kontanthjælpsmodtagere. Vi har færre og færre at vælge imellem, og det betyder, at vi ikke kan levere det, som virksomhederne efterspørger. På det seneste kursus havde vi flere praktikpladser, end vi havde folk til, fortæller Ove G. Dalby fra AMU-Fyn.

Forstanderen undrer sig over, at jobcentrene og fagforeninger som 3F Østfyn og Dansk Metal Odense ikke rører mere på sig. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Hvis 3F Østfyn og Dansk Metal har så mange ledige medlemmer, som de siger, hvorfor i alverden ser vi dem så ikke, spørger Dalby.

Den melding får uddannelseskonsulent Niels Rude fra 3F Østfyn op i det røde felt.

- Hvis jeg var jobcenter eller for den sags skyld AMU-Fyn, ville jeg gribe knoglen og sige, at her havde jeg et interessant tilbud til vores medlemmer. Vi har ikke hørt en lyd fra AMU-Fyn. Nu må vi altså have et bedre samarbejde i gang, siger Rude.

Lars Hansen, der er formand for Dansk Metal Odense, siger:

- Vi er blevet bedt om at levere fem til "Fynboer, der gnistrer", og det har vi gjort. AMU-Fyn kan bare ringe - så skal vi nok sende folk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.