Foruroliget prins frygter for fremtiden

Storbritanniens prins Charles er dybt bekymret over dyrebestanden og den verden, hans børn og børnebørn skal vokse op i.

- Som far og bedstefar er jeg dybt bekymret over den verden, vi efterlader til vores efterfølgere.

Så ærligt lød det fra prins Charles under en forelæsning for Verdensnaturfonden torsdag, hvis britiske afdeling tronarvingen er præsident for.

Det skriver The Telegraph.

Den 67-årige prins frygter for den planet, sønnerne, prins William og prins Harry, og deres familier skal vokse op i.

Ifølge prinsen er verden på randen til en decideret masseudryddelse af dyr og på vej ind i en ny geologisk tidsalder på grund af menneskets adfærd.

- Vi ødelægger de midler, vi skal bruge for at overleve, i rasende fart. Helt tydeligt lever vi ikke inden for de miljømæssige grænser, der er på vores planet, sagde prinsen, der havde taget eksempler med på problemets enorme omfang.

- Populationen af hvirveldyr er faldet med mere end halvdelen. Vi er på en dybt deprimerende vej mod at være vidner til en masseuddøen på vores planet. Det varsler en ny tid, advarede prins Charles.

Ifølge den seneste rapport fra Verdensnaturfonden står verden over for den største udryddelse af dyrearter siden dinosaurernes uddøen.

Det bekymrer også den anerkendte naturforsker David Attenborough.

- I min levetid har jeg set et vidunderligt udvalg af vilde arter, som vi har delt planeten med.

- Men på grund af de ændringer, der plager verden i dag, vil ingen baby, der kommer til verden i morgen, se sådan en lignende variation af arter. Vi må gøre alt, hvad vi kan, for at beskytte hvad der er tilbage.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.