Fortvivlelsen står til at vinde i morgen
Liggyldigheden er i centrum, når retsforbeholdets fremtid skal afgøres, skriver blogger, Anders Hjelholt

Af Anders Hjelholt
SE ALLE BLOGINDLÆG

FRANSKMANDEN, diplomaten, forfatteren, modstandshelten – den nu afdøde, Stéphane Hessel, udgav for nogle år siden en pamflet på blot 35 sider, hvis simple budskab gik sin sejrsgang over en stor del af verden: du må aldrig være ligeglad, vær forarget, gør oprør!

Vi danskere aner ikke, hvad vi skal stemme. Og vi ved heller ikke, hvad vi skal stemme om
Anders Hjelholt

Ligegyldigheden er ikke desto mindre i centrum, når retsforbeholdets fremtid skal afgøres d.3. december. Vi danskere aner ikke, hvad vi skal stemme. Og vi ved heller ikke, hvad vi skal stemme om. Den forargelse, der kan mønstres, går primært på begge sideres brug af det sagnomspundne politiske værktøj ”skræmmekampagnen”.

DET ER ET PARADOKS af de større, at mens man til fester og middagsselskaber oplever passionerede debatter om EU’s ansvar i forhold til flygtningekrisen, så flygter folk fra at tage stilling i den danske twilightdebat om retsforbeholdet. EU har – næsten aldrig – været højere på dagsordenen. Bare ikke på det punkt vi har valgt at fokusere på.

Derfor kan man også frygte en politisk pendant til Slaget ved Verdun. Begge sider kommer til at tabe – fortvivlelsen hos danskerne kommer til vinde. Og spørgsmålet er, om vi i Danmark undgår en større og mere fundamental debat på et senere tidspunkt, om hvad vi egentlig vil med vores medlemskab af EU.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om Anders Hjelholt

Lobbyist for British American Tobacco (Prince, King's, Cecil, Viking, LA m.fl.). Socialdemokrat og tidligere spindoktor for daværende forsvarsminister Nicolai Wammen (S). Har desuden arbejdet for Socialdemokraterne på Christiansborg og i Europa-Parlamentet. Forsøger at komme spadestikket dybere i den daglige debat, hvor det er let at fare vild i Bermudatrekanten mellem erhvervsstof, spin og politik.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.