Fortvivlede pårørende: 18-årige Camilla stadig forsvundet

Camilla Birkmose fra Slagelse er ikke set siden tirsdag.
- Hun er en pige, der altid giver lyd fra sig, hvis hun skal noget. Og nu svarer hun overhovedet ikke på nogen henvendelser fra selv de bedste veninder, siger venne Joachim Hjorting.
- Hun er en pige, der altid giver lyd fra sig, hvis hun skal noget. Og nu svarer hun overhovedet ikke på nogen henvendelser fra selv de bedste veninder, siger venne Joachim Hjorting. Foto: Privat

OBS: CAMILLA BIRKMOSE ER FUNDET. LÆS MERE HER.

Politiet, familie, venner og bekendte er i disse dage i gang med en stor eftersøgning af den 18-årige Camilla Birkmose fra Slagelse.

Siden tirsdag morgen, hvor hun blev sat af på gymnasiet i Slagelse af sine forældre, har hun været som sunket i jorden.

Politiet har dog opfanget signaler fra hendes mobiltelefon omkring shoppingcenteret Fisketorvet i København, og en tankpasser i Sydhavnen ikke langt derfra har muligvis set hende.

Samtidig har flere venner finkæmmet området og flere andre kvarter i København. Men uden held, fortæller Camilla Birkmoses ven Joachim Hjorting nedslået til Avisen.dk.

- Hun er en pige, der altid giver lyd fra sig, hvis hun skal noget. Og nu svarer hun overhovedet ikke på nogen henvendelser fra selv de bedste veninder. Det er helt fint, hvis hun er hjemme hos en fyr eller noget, bare hun ville sende en SMS. Det er det, vi håber på, siger Joachim Hjorting, der kender Camilla Birkmose gennem Konservativ Ungdom (KU), hvor de begge er aktive.

Har ledt i hele København

Han blev alarmeret onsdag aften og iværksatte straks en privat eftersøgning af Camilla Birkmose sideløbende med politiets efterlysning. Han fyldte fire biler og kørte til København, hvor flokken siden har gennemsøgt og spurgt sig frem i storcentre, hoteller, kiosker, beværtninger og butikker.

Artiklen fortsætter under billedet.

Camilla Birkmose. Foto: Privat

Selvom Camilla Birkmoses telefon umiddelbart gik død onsdag eftermiddag, har hun alligevel været online på Facebook, kan vennerne se. Det kunne tyde på, at hun har fået ladet mobilen op et sted, vurderer Joachim Hjorting.

Han har været i kontakt med lokalpolitiet i Slagelse og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som fortalte ham, at de via telefonen faktisk var i stand til at lokalisere hende.

- Men de vurderer, at hun er uden for livsfare og over 18 år, og derfor kan hun få lov at tage hen, hvor hun vil i et frit land, siger Joachim Hjorting.

Deprimeret

Han fortæller dog også politiet, at flere venner og veninder har lagt mærke til, at Camilla Birkmose har været deprimeret på det seneste.

- Der er der nogle alarmklokker, der ringer hos mig. Men politiet reagerer ikke på det. Så længe, der ikke er nogen konkrete oplysninger om, at hun er livsfare, vil de ikke gøre noget, siger Joachim Hjorting.

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller vagthavende Ole Hald, at der fortsat er en aktuel efterlysning på Camilla Birkmose.

- Der sker ikke noget i sagen lige nu, så vi afventer og håber, at der kommer nyt, siger han, og opfordrer Camilla Birkmoses familie og venner til at kontakte politiet, hvis de mener, der er nye oplysninger i sagen, som kan bidrage til eftersøgningen.

Stor eftersøgning mandag

Blandt de fortvivlede venner forsøger Joachim Hjorting fortsat at holde gang i den private eftersøgning, som sågar har fået assistance af politifolk, der hjælper til i deres fritid.

- Vi afventer politiet, der også skal have tid til at lede, men hvis der ikke sker noget i løbet af søndagen, forsøger vi at samle så mange som muligt sammen til en stor eftersøgning mandag eftermiddag, siger Joachim Hjorting.

Hvis du ved noget i sagen, bedes du kontakte politiet på 114.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.