Fortsat mystik om sammenstyrtet ejendom

Det står stadig hen i det uvisse, hvad der fik en beboelsesejendom i Frederikshavn til at styrte delvist sammen.
Politiet i Nordjylland tager i dag kontakt til Arbejdstilsynet.
Politiet i Nordjylland tager i dag kontakt til Arbejdstilsynet. René Schütze

Tidligst tirsdag kommer der svar på, hvorfor en fireetagers beboelsesejendom i Frederikshavn, der var ved at blive renoveret, styrtede delvist sammen søndag formiddag.

Først da forventer NCC, der er hovedentreprenør på renoveringen af ejendommen, at komme med en konklusion på undersøgelserne af bygningen. Det fortæller områdedirektør i NCC, Henrik Holm til DR Nordjylland.

"Vi er ikke umiddelbart bekendte med, at der er noget, vi ikke har gjort. Men det er det, de tekniske undersøgelser nu skal hjælpe os med at vise. Og der er begået fejl og hvis der er, hvilke fejl, der så er begået, siger områdedirektøren.Og der ER sandsynligvis sket fejl," siger han.

"Der er noget, der tyder på, at der er begået fejl, ellers skulle der jo ikke kunne ske det, der er sket," siger Henrik Holm.

Ved ulykken søndag formiddag blev to personer kvæstet. Begge er ifølge Nordjyllands Politi uden for livsfare.

Beboerne fra ejendommens 16 lejligheder blev søndag evakueret. Omkring halvdelen - cirka 15 borgere - har valgt at blive indkvarteret på Hotel Jutlandia i Frederikshavn.

Ifølge vicepolitiinspektør John Henriksen tager Nordjyllands Politi i dag kontakt til Arbejdstilsynet.

"Vi skal have fundet ud af at kunne give beboerne et svar på, hvornår de kan vende tilbage, " siger John Henriksen.Politiet er klar til at tage hånd om de evakuerede beboere, når de kommer ned til morgenmad på hotellet i Frederikshavn.

"Vi tager kontakt til dem og hører om de har nogle spørgsmål, som de mener, politiet kan svare på," siger vicepolitiinspektøren til DR Nordjylland.Han håber, at beboerne kan få et svar på deres boligsituation i løbet af dagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.