RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Fortaler for den danske model, men ... Flyver med Ryanair

SF's tidligere formand Villy Søvndal har haft løndumping som en af sine helt store mærkesager. Fredag skulle han dog alligevel have benyttet et af de flyselskaber, der netop beskyldes for at gøre brug af den metode.
Villy Søvndal skulle fredag have benyttet det omstridte lavprisselskab Ryanair.
Villy Søvndal skulle fredag have benyttet det omstridte lavprisselskab Ryanair. Foto: Scanpix

Det kan godt være, at den tidligere SF-formand Villy Søvndal er arbejdernes mand og fortaler for den danske model, men det afholder ham tilsyneladende ikke fra at benytte lavprisselskabet Ryanair, kan bt.dk berette søndag.

Mens den danske fagbevægelse kæmper for at få Ryanair til at tegne overenskomst - og dermed bedre arbejdsvilkår for de ansatte, blev SF'eren ifølge BT spottet ombord på et af selskabets fly fredag.

Her skulle han ifølge bt.dk's oplysninger have booket en billet fra Malaga i Spanien til Billund, hvor selskabet også har base.

Urimelige vilkår

Det irske lavprisselskab er kommet i stormvejr, efter flere historier om urimelige lønninger og arbejdsforhold er blevet beskrevet i medierne.

Blandt andet har Avisen.dk kunnet fortælle, hvordan stewardesserne har skulle acceptere, at de ingen løn får under sygdom, at de selv skal betale for deres uniform og være parat til at arbejde på alle tider af døgnet.

SF's nuværende formand, Pia Olsen Dyhr, har da også fornylig været ude og foreslå, at det ikke skal være muligt at benytte Ryanair, når Folketinget betaler.

- Ryanair flyver ikke efter ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Og når vi bruger statens penge, skal de selvfølgelig bruges til at bakke op om danske overenskomster, har Pia Olsen Dyhr således sagt til Avisen.dk.

Ingen kommentarer

Selvom løndumping, som Ryanair beskyldes for, har været en af Villy Søvndals mærkesager, synes han altså ikke selv at have et problem med at benytte selskabet.

Da bt.dk kontakter den tidligere SF'er, ønsker han dog ikke at kommentere sit valg af flyselskab.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.