Forsvarsordfører: Medarbejderflugt truer Forsvarets fremtid

Stor mistillid til ledelsen og medarbejdere, der søger væk, truer Forsvarets fremtid, lyder det fra De Konservative, der er klar til drastiske ændringer.
"Vi er forpligtede til at få rettet op på denne her situation. Vi må prioritere personalet meget højere i de kommende år," siger forsvarsordfører Rasmus Jarlov (K).
"Vi er forpligtede til at få rettet op på denne her situation. Vi må prioritere personalet meget højere i de kommende år," siger forsvarsordfører Rasmus Jarlov (K). Foto: Katrine Emilie Andersen/Scanpix

De Konservative er klar til at lave drastiske ændringer i Forsvaret, efter at Fyens Stiftstidende søndag kunne afsløre to nye målinger, der både hver for sig og til sammen tegner et billede af et Forsvar i en dyb krise. Tusindvis af medarbejdere vil væk, otte ud af ti officerer har mistet tilliden til Forsvarets ledelse og ligeså mange savner sammenhæng mellem mål og midler.

Forsvarsordfører Rasmus Jarlov (K) er lettere chokeret over målingerne.

- Det er meget voldsomt. Jeg tror aldrig, jeg har set så demotiveret en organisation, som det tallene giver udtryk for. Det truer alvorligt hele Forsvarets fremtid. Ikke mindst hvis de dygtige medarbejdere forsvinder. Så er det jo svært overhovedet at have et forsvar, siger Rasmus Jarlov til Fyens Stiftstidende.

Han mener ikke, at ord er nok. Han vil også finde penge, så livet som soldat bliver lettere at leve.

- Vi er forpligtede til at få rettet op på denne her situation. Vi må prioritere personalet meget højere i de kommende år. Vi må få afsat flere midler til efteruddannelse og sørger for, at forsvarets ansatte ikke får splittet deres familier, fordi de skal flytte så meget rundt, siger Rasmus Jarlov, der overvejer, om partiet allerede i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger vil kræve flere penge til Forsvarets ansatte.

For mange konsulenter
Rasmus Jarlov mener dog også, at der er behov for at sætte ind over for medarbejderstaben i Forsvarsministeriet. Han vil have konsulenterne ud og give mere autoritet til Forsvarets officerer og generaler.

- Der sidder alt for mange konsulenter i førersædet i Forsvarsministeriet. Generalerne er til gengæld kørt ud på et sidespor, selvom det er dem, der har forstand på Forsvaret og dets medarbejdere. Vi må sørge for, at officererne får mere ansvar og at der kommer færre konsulenter, slutter Rasmus Jarlov.

Han vil dog ikke forholde sig til, om forsvarsminister Carl Holst (V) er den rette til at lede Forsvaret gennem krisen.

- Det vil jeg ikke blande mig i, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.