Forsvaret opgiver at finde forsvunden sømand

Tysk sømand faldt over bord fra flådefartøj i Nordsøen. Søredningstjenesten har nu indstillet eftersøgningen.
To helikoptere leder sammen med danske og tyske skibe efter en tysk mand, der er faldet over bord fra et skib i Nordsøen tæt på Skagen. Arkiv.
To helikoptere leder sammen med danske og tyske skibe efter en tysk mand, der er faldet over bord fra et skib i Nordsøen tæt på Skagen. Arkiv. Foto: Flyvevåbnets pressetjeneste/free

Forsvarets søredningstjeneste har opgivet at finde en tysk sømand, der natten til fredag faldt over bord fra et tysk flådefartøj i Nordsøen ud for Skagen.

Det oplyser vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

- Vi har ikke fundet manden, og vi indstiller den danske del af eftersøgningen. Vi har ikke længere nogen forventning om at finde ham i live, siger han.

Eftersøgningen af manden nåede at stå på i 11 timer.

Ud over to redningshelikoptere, flådefartøjet Dania og tre skibe fra redningsstationerne i Hirtshals og Skagen bidrog to tyske flådefartøjer samt et andet tysk skib i eftersøgningen.

Den tyske del af eftersøgningen fortsætter frem til solnedgang, fortæller vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

Klokken halv et natten til fredag fik Forsvarets søredningstjeneste melding om, at en mand var savnet om bord på et tysk skib 17-18 sømil nordvest for Skagen.

Hvordan sømanden er havnet i de kolde bølger, har det ikke været muligt at få oplyst.

- Men vi mener, at der ikke er tale om noget mistænkeligt, siger vagtholdslederen i Forsvarets Operationscenter.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.