Forsvarer: Tys-tys-kildes adfærd hos Nets var lovlig

Advokat mener ikke, at it-operatør brød straffeloven, da han nulstillede kollegers passwords.
I Retten i Glostrup kræver anklagemyndigheden den såkaldte tys-tys-kilde idømt fængsel i op til tre år i Se og Hør-sagen. Omvendt anbefaler forsvarer Michael Juul Eriksen frifindelse. Arkivfoto.
I Retten i Glostrup kræver anklagemyndigheden den såkaldte tys-tys-kilde idømt fængsel i op til tre år i Se og Hør-sagen. Omvendt anbefaler forsvarer Michael Juul Eriksen frifindelse. Arkivfoto. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Selv om en it-operatør hos Nets gennem flere år tjente mindst 365.000 kroner på at sælge oplysninger om kendte menneskers brug af kreditkort til ugebladet Se og Hør, så kræver mandens forsvarer til det sidste, at han frifindes.

Anklagemyndigheden hævder, at den tiltalte mindst 31 gange skal have nulstillet kollegers adgangskoder, inden han brugte deres konti til at snage i kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Men ifølge advokat Michael Juul Eriksen havde hans klient netop beføjelse til at nulstille kollegers adgangskoder.

- Jeg bestrider, at det er ham, der har nulstillet de her koder. Men selv om det skulle være ham, har han jo blot brugt de redskaber, hans arbejdsgiver har stillet til rådighed for ham, lyder det torsdag fra advokaten i Retten i Glostrup.

Samtidig fremfører Michael Juul Eriksen, at it-operatøren heller ikke kan dømmes for bestikkelse. Her går argumentet på, at den tiltalte gennem sin ansættelse ikke har skullet varetage firmaets formueanliggender.

- Det er kun i de tilfælde, man ikke må modtage gaver for at indgå aftaler, siger Juul Eriksen.

Anklagemyndigheden kunne dog ikke være meget mere uenig.

Tidligere på dagen anbefalede anklager Henrik Uhl Pedersen, at tys-tys-kilden idømmes den strengeste straf af sagens seks tiltalte.

Ubetinget fængsel i tre år, lyder kravet.

Omvendt mener Michael Juul Eriksen, at en betinget fængselsstraf med vilkår om samfundstjeneste er mere passende. Hvis retten altså vælger at dømme.

Fredag får advokaterne for de resterende fem tiltalte mulighed for at udlægge sagen, sådan som de ser den.

Torsdag argumenterede anklagemyndigheden for, at tre tidligere chefredaktører bør idømmes ubetinget fængsel i op til to år, mens to journalister kan slippe med otte-ti måneders fængsel.

Dommen ventes 24. november.

Se og Hør-sagen

Otte tidligere Se og Hør-medarbejdere og mediehuset Aller har været tiltalt i sagen om Se og Hørs uberettigede brug af personoplysninger:

Der forventes at falde dom i sagen den 24. november. De tiltalte er:

Chefredaktørerne Henrik Qvortrup og Kim Henningsen

Udgiverdirektør og fungerende chefredaktør Per Ingdal

Journalisterne Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen

En IBM-medarbejder, der ikke er stået frem og hvis navn ikke er oplyst

To tiltalte og mediehuset Aller har tilstået deres rolle i sagen og fået deres dom.

Aller fik 50 dagbøder á 200.000 kr - en samlet bøde på 10 mio. kr.

Jourhavende/Nyhedschef Lise Bondesen fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste. Lise Bondesen er nu direktør og chefredaktør på Avisen.dk/UgebrevetA4.

Redaktionschef Kim Bretov fik seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.