Forsvarer: Hackersag kunne være alvorligere

To tiltalte i den store hackersag er blevet kendt skyldige i hacking af et stort dataanlæg hos CSC.
Gottfrid Swartholm Wargs forsvarer mener ikke, at han bør få mere end et års fængsel. Anklageren kræver fængsel i flere år.
Gottfrid Swartholm Wargs forsvarer mener ikke, at han bør få mere end et års fængsel. Anklageren kræver fængsel i flere år. Foto: BERTIL ERICSON/AP

Forsvarer Luise Høj, der repræsenterer den svenske hacker Gottfrid Swartholm Warg i den store hackersag, mener, at hendes klient højest skal straffes med et års fængsel for at have hacket sig frem til offentlige registre hos CSC.

Hendes klient kunne nemlig have misbrugt registrene til langt mere alvorlige og farlige formål, siger Luise Høj.

- Det er ikke nogen lille og ubetydelig sag. Jeg er også med på, at der ligger en krænkelse, da der er tale om tyveri af CPR-numre.

- Men det er ikke den værste sag, man kan forestille sig, siger Luise Høj i sin strafprocedure.

- Ville det ikke være langt værre, hvis oplysningerne var stjålet med henblik på videresalg? At alle oplysningerne var blevet slettet? At oplysningerne var blevet offentliggjort, spørger Luise Høj ud i retssalen.

Forsvarerens krav er væsentligt mildere end senioranklager Maria Cingaris.

Anklageren kræver, at retten udnytter strafferammen og idømmer Warg ikke under fem års fængsel samt udvisning af Danmark.

Danske JKT, der er fundet medskyldig i hacking, bør ifølge anklageren idømmes en fængselsstraf på mindst to år.

Ved hackerangrebene, der fandt sted i perioden april til august 2012, har hackerne fået adgang til forskellige offentlige registre, herunder CPR-registret, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.