Forstå Berlusconis sexsag på få minutter

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi var idømt syv års fængsel, men er nu endelig frikendt.
Italiens tidligere regeringschef Silvio Berlusconi har været anklaget for både at købe sex af en mindreårig og misbrugt sin stilling som premierminister. Arkivfoto
Italiens tidligere regeringschef Silvio Berlusconi har været anklaget for både at købe sex af en mindreårig og misbrugt sin stilling som premierminister. Arkivfoto Foto: AP, POLFOTO, Hassene Dridi/free

Den tidligere premierminister i Italien Silvio Berlusconi fik tirsdag medhold i højesteret i en sag, hvor han tidligere blev idømt syv års fængsel.

Her er en kort gennemgang af sagen:

* Silvio Berlusconi blev i 2013 idømt syv års fængsel for embedsmisbrug og for at have betalt sig til sex med en mindreårig i den såkaldte Ruby-sag.

* Den tidligere premierminister blev samtidig udelukket fra fremover at kunne beklæde politiske poster.

* Købet af sex skulle være sket i 2010, da Kharima el-Maroug, der er bedre kendt som Ruby Rubacuori (Ruby Hjerteknuser), var 17 år. I Italien er det forbudt at købe prostituerede under 18 år.

* Han var desuden anklaget for at have udnyttet sin magtposition til at få hende løsladt fra politiets varetægt efter et tyveri.

* Anklagemyndigheden havde krævet Berlusconi idømt seks års fængsel og udelukket fra politisk virksomhed på livstid.

* Berlusconi har afvist alle anklager.

* Sidste år blev han frikendt af en appeldomstol, men anklageren ankede afgørelsen. Tirsdag fik Berlusconi medhold i højesteret.

/ritzau/NTB

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.