Forskere tester myten: Bliver man fed af kartofler?
Kartoflen er bandlyst i mange slankekure, fordi den ligesom ris og pasta indeholder meget kulhydrat. Men er kartofler så usunde, som de beskyldes for?
Inviter bare kartoflen op på tallerkenen igen, selvom du er på slankekur. Den lille afgrøde kan faktisk hjælpe dig med at undgå at tage på - modsat ris og pasta.
Inviter bare kartoflen op på tallerkenen igen, selvom du er på slankekur. Den lille afgrøde kan faktisk hjælpe dig med at undgå at tage på - modsat ris og pasta. Thomas Lekfeldt / Scanpix


Kartoflen hører traditionelt til på danskernes middagsbord - ikke mindst i julen. Men gennem de senere år har slankekure og sundhedsbølger forvist den lille afgrøde fra tallerkenen, fordi den indeholder meget stivelse og kulhydrat.

Ny forskning viser imidlertid, at man ikke tager på af at spise kartofler - tværtimod. Det skriver det britiske medie Daily Mail på baggrund af et videnskabeligt forsøg.

Det er antioxidanten polyfenol i kartoflerne, der er godt, hvis du skal tabe dig.

Dog skal kartoflerne ikke frituresteges eller på anden måde tilberedes på en fedende måde, hvis du vil undgå at tage på. Men helt almindelige kogte kartofler kan du roligt spise, også på slankekuren, viser forsøget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.