Forskere: Din iPhone er usikker

Hackere med onde hensigter har i øjeblikket frit spil til at læse og misbruge adgangskoderne på din iPhone, mener universitetsforskere.
Hackere har nem adgang til hundredvis af programmer til din iPhone og Mac-computer.
Hackere har nem adgang til hundredvis af programmer til din iPhone og Mac-computer. Foto: Colourbox/free

Døren til de mange adgangskoder, der gemmer sig på din Mac-computer, iPad eller iPhone, står i øjeblikket pivåben. Det skriver mediet The Register.

Advarslen kommer fra en række universitetsforskere på The Indiana University, som har undersøgt sikkerheden i Apples styresystemer til iPhone og Mac-computere, iOS og Mac OSX.

Ifølge forskerne kan hackere nemt få adgang til den nøglering, hvor systemet opbevarer adgangskoder til fx mail-programmet, Facebook og andre populære apps.

Ekspert i it-sikkerhed mener, at man bør tage truslen alvorligt.

- Hvis kriminelle har adgang til nøgleringen, så kan de i værste tilfælde få adgang til alle dine adgangskoder og personlige oplysninger. Så det er meget alvorligt, siger Jakob Illeborg Pagter, som arbejder med it-sikkerhed hos Alexandra Instituttet.

Han råder alle iPhone-ejere til løbende at opdatere deres Apple-produkter, så de er sikret mod angreb.

- Jeg vurderer, at rigtig mange af de opdateringer, som Apple sender ud, har fokus på sikkerhed, så jeg vil råde folk til at holde øje med nye opdateringer, siger Jakob Illeborg Pagter.

Forskerne fra The Indiana University har undersøgt i alt 1.612 OSX-programmer og 200 iOS-programmer, og knap 90 procent er "fuldstændig åbne" over for angreb, skriver forskerne i deres rapport.

Apple blev ifølge forskningsleder Luyi Xing gjort opmærksom på problemet allerede i oktober forrige år, og Apple bad dengang om at få tilbageholdt resultaterne i seks måneder, mens de undersøgte sagen.

Siden da har elektronikgiganten ikke givet lyd fra sig, skriver det engelske medie. Apple har desuden ikke ønsket at kommentere artiklen i The Register.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.