Forsker om udflytning af arbejdspladser: Brug pisk og gulerod

Ved udflytning af statslige arbejdspladser er man nødt til at give både pisk og gulerod, hvis det skal blive en succes, lyder det fra en forsker.
Hvis man vil have vækst og dynamik ud af at flytte statslige arbejdspladser til provinsen kræver det både pisk og gulerod, mener en forsker.
Hvis man vil have vækst og dynamik ud af at flytte statslige arbejdspladser til provinsen kræver det både pisk og gulerod, mener en forsker. Foto: Colourbox

Hvis statslige arbejdspladser i provinsen skal give pote i form af mere vækst og dynamik, så skal der også stilles krav til de udflyttende arbejdspladser.

Det mener Klaus Lindegaard, der er forskningskonsulent inden for regional udvikling.

Det fortæller DR Syd i dag.

Han fremhæver udflytningen af Sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg som et eksempel på en statslig arbejdsplads, der har et uudnyttet potentiale i lokalområdet.

I en ny runde af udflytning af statslige arbejdspladser er man nødt til at give både pisk og gulerod, hvis det skal blive en succes, siger Klaus Lindegaard.

- Det kræver, at man giver de udflyttende opgaver som opgave at engagere sig lokalt. Men også giver midler til, at skulle engagere sig lokalt med virksomheder og uddannelsesinstitutioner, siger han til DR Syd.

- På den måde får man meget mere dynamik og vækst ud af sådan en udflytning, tilføjer han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.