Forretningsmand dømt for snyd med flybilletter

Københavns Byret sætter 49-årig ud af spillet i tre år som sælger af flybilletter, hotelophold og rejser.
En forretningsmand er dømt for bedrageri i forbindelse med salg af flybilletter til Gambia. I tre år må han ikke sælge flybilletter, rejser eller hotelophold. Han skal udføre 250 timers samfundstjeneste (arkivfoto)
En forretningsmand er dømt for bedrageri i forbindelse med salg af flybilletter til Gambia. I tre år må han ikke sælge flybilletter, rejser eller hotelophold. Han skal udføre 250 timers samfundstjeneste (arkivfoto) Foto: Københavns Lufthavne/free

En stribe mennesker er blevet snydt af et lille rejsebureau, da de købte flybilletter til Gambia.

Det har Københavns Byret fredag fastslået i en straffesag, hvor en forretningsmand er idømt fængsel i et år og ni måneder.

Manden undgår dog at skulle i fængsel. Han har tidligere i en periode været varetægtsfængslet, og dermed er tre måneder af straffen afsonet.

Resten - et år og seks måneder - gøres betinget, hvis han udfører 250 timers ulønnet samfundstjeneste.

Bedrageriet er sket i en række tilfælde over for enkelte kunder.

Men ifølge anklageskriftet fra Bagmandspolitiet blev også et selskab udsat for databedrageri, fordi den tiltalte ændrede priser på udbudte flybilletter med bl.a. Brussels Airlines.

Den dømte - en 49-årig mand - begik en del af lovovertrædelserne som medindehaver af firmaet Man-Go Travel I/S.

På grund af kriminaliteten må han i de kommende tre år ikke beskæftige sig med at sælge flybilletter, hotelophold og rejser, fremgår det af dommen.

I april blev han fremstillet i grundlovsforhør, fordi politiet mente, at det var den eneste måde at få stoppet hans bedragerier på.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.