Formodet flykaprer gav sejrstegn til pressen efter retsmøde

Manden, der mistænkes for kapringen af et egyptisk passagerfly, er varetægtsfængslet i otte dage.
Den 58-årige egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa blev onsdag varetægtsfængslet i otte dage under et retsmøde i Larnaca på Cypern. I retten sagde han ikke et ord, men efterfølgende viste han sejrstegnet til pressen.
Den 58-årige egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa blev onsdag varetægtsfængslet i otte dage under et retsmøde i Larnaca på Cypern. I retten sagde han ikke et ord, men efterfølgende viste han sejrstegnet til pressen. Foto: AP/AP

Den mand, der er mistænkt for at have kapret et EgyptAir-passagerfly tirsdag og tvunget det til at lande på Cypern, er under et retsmøde onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig otte dage.

Anklageren fortalte i retten i Larnaca på Cypern, at den 58-årige egypter Seif al-Din Mohamed Mostafa risikerer at blive dømt for flykapring, kidnapning, hensynsløs og truende adfærd og overtrædelser af antiterrorloven.

Den mistænkte ytrede ikke et eneste ord i retten. Men da han forlod retsbygningen i en politibil, strakte han pegefinger og langemand ud i et v og gav sejrstegnet til de fremmødte journalister.

Ifølge egyptisk stats-tv har Egyptens offentlige anklager anmodet de cypriotiske myndigheder om at få Seif al-Din Mohamed Mostafa udleveret.

Mostafa, som har været cypriotisk gift, vil først under et senere retsmøde blive formelt sigtet. Først på det tidspunkt forventes han at skulle forholde sig til skyldsspørgsmålet.

Cypriotiske myndigheder har beskrevet Mostafa som psykisk ustabil og afvist, at sagen er terrorrelateret.

Egypteren er anklaget for at tvinge det egyptiske indenrigsfly til at lande på Cypern ved at true med at detonere et selvmordsbælte. Bæltet viste sig dog senere at være en ufarlig attrap.

Myndighederne mener, at hans motiv for at kapre flyet med de 55 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord på vej fra Alexandria til Kairo var personlige og relateret til hans cypriotiske ekskone, med hvem han angiveligt har børn.

Kapringen udløste et seks timer langt gidseldrama i den internationale lufthavn i Larnaca.

Langt de fleste passagerer fik dog hurtigt lov til at forlade flyet. Kun en håndfuld udenlandske passagerer og flere besætningsmedlemmer blev holdt tilbage.

Til sidst kom kapreren ud med hænderne over hovedet og overgav sig til politiet.

/ritzau/AFP/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.